Különböző helyi szervezetek közös koalícióban akciónapot szervezetek Dél-Minneapolisban, Minnesotában tiltakozva a hondurasi katonai puccs ellen

{youtube}6Q8gHv76_zw{/youtube}

Hétfőn egy tüntetésre hívtak civil szervezetek Minneapolis központjában a szövetségi épület elé, azzal a jelszóval, hogy „Minneapolis tüntess a puccs ellen Hondurasban”. 

Több mint húsz ember jelentek meg a Hands off Venezuela támogatói, az FMLN-Minneapolis, a Kolumbia Akció Hálózat, a Minneapolis Kuba Bizottság, a helyi papság és elkötelezett állampolgárok részéről. 

A következő feliratokat tartották, „El a kezekkel Latin-Amerikától!”, „El a kezekkel Hondurastól!” és hasonló szlogeneket kiabáltak. A csoport egy órás felvonulást tartott, felhívva a járókelők és a helyi televízió csatorna figyelmét. Habár az USA is elítélte a hondurasi elnök, Manuel Zelaya eltávolítását, nyilvánvaló, hogy az összeesküvés előkészítése az USA nagykövetségének és azoknak az észak-amerikai katonai tiszteknek a hozzájárulásával történt meg, akik hondurasi katonai iskolában kiképzőként vesznek részt.

minneapolis_1.jpg
minneapolis_2.jpg