• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Választások Chilében 2013
Választások Chilében 2013
Balközép győzelem Chilében: esély a változásra?
2013. november 19. kedd, 16:33

Vasárnap urnához járulhattak a chilei állampolgárok, hogy kifejezzék véleményüket az elmúlt ciklusról, és a várakozásoknak megfelelően a balközép koalíció, az Új Többség többséget szerzett a kongresszusban, és elnökjelöltje Michelle Bachelet 20 százaléknál is nagyobb arányú győzelmet aratott a jobboldali Evelyn Mattheivel szemben.

 
Az októberi közvélemény-kutatási eredmények Chiléből
2013. november 03. vasárnap, 06:14

Mivel lassan közeledik a november 17-ei elnökválasztás Chilében, áttekintettük az országban működő négy legjelentősebb közvélemény-kutató cég és egy nemrég megjelent tanulmány legutóbbi méréseit, hogy ezzel is felvázolhassuk az olvasóink számára, hogy mi várható a voksoláson.

 
Nagyobb részvételre számítanak a chilei választásokon
2013. október 22. kedd, 16:13

Cristián Larroulet, az elnökség miniszteri főtitkára úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a november 17-ei választáson magas részvételre számítanak, mivel most először az állampolgároknak lehetőségük lesz közvetlenül megválasztani a regionális tanácsosokat (spanyol rövidítéssel: CORES) is. A várakozásokat erősíti, hogy az idei előválasztásokon 50 százalék körül alakult a részvételi mutató.

 
Bachelet toronymagasan vezet a közvélemény-kutatók szerint
2013. szeptember 06. péntek, 16:55

A Center of Public Studies legutóbbi felmérése szerint Michelle Bachelet, a balközép Új Többség koalíció jelöltje a szavazatok 44 százalékára számíthat a novemberi elnökválasztáson.

 
Evelyn Matthei a chilei jobboldal új elnökjelöltje
2013. július 24. szerda, 16:11

A Független Demokratikus Unió (UDI) a munkaügyi minisztert, Evelyn Mattheit jelöli a novemberi elnökválasztásokon Pablo Longueira helyett. Longueira múlt szerdán lépett vissza a küzdelemtől súlyosbodó depressziójára hivatkozva.

 
Visszalépett a jobboldali elnökjelölt Chilében
2013. július 22. hétfő, 06:00

Pablo Longueira, korábbi gazdasági miniszter bejelentette, hogy visszalép a chilei elnökválasztási küzdelemtől.

 
Előkerült az abortuszkérdés a chilei választási kampányban
2013. július 14. vasárnap, 06:00

Előkerült az abortuszkérdés a novemberi chilei elnökválasztások kampányában, miután két jelentős politikus, a baloldali elnökjelölt Michelle Bachelet és a jobboldali elnök Sebastián Piñera is megnyilvánult ebben a témában.

 
Ingyenes egyetemi oktatást ígér a baloldali elnökjelölt
2013. június 09. vasárnap, 16:37

Michelle Bachelet, egykori chilei elnök, a mostani ellenzék jelöltje egy átfogó, hatéves reformfolyamat eredményeként bevezetné az ingyenes egyetemi oktatást Chilében. Megválasztása esetén 100 napon belül benyújtaná javaslatait.

 


logo