• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Interjúk
Trump Kuba-politikájának ellentmondásai: Interjú Arnold Augusttal
2017. június 30. péntek, 19:12

Nem sokkal az elnyomó, szexista, homofób és dzsihádpárti Szaúd-Arábiában tett látogatása után, ahol egy száztíz milliárd dolláros fegyverüzletet kötött a szaúdiakkal, Trump tekintetét Kuba felé fordította. Egészen pontosan bejelentette, hogy visszavonni készül Obama enyhülési politikáját a szigetországgal – amely fényévekkel Szaúd-Arábia előtt jár mind hazai, mind pedig nemzetközi ügyekben, és amely valóban nagy reményekkel tölt el hetven szegény országot, amelyek orvosi szolidaritását élvezik.

 
Interjú Patricio Baeza chilei festővel, akinek Aranyhíd című kiállítása jelenleg is megtekinthető Budapesten
2016. október 24. hétfő, 20:24

A latin zene kedvelőinek ismerős lehet a chilei zenész és festő, Patricó Baeza Barrera, akinek az Aranyhíd című kiállítása jelenleg is megtekinthető. Részt vettünk a kiállítás megnyitóján, és megkértük Patriciót, hogy meséljen nekünk a képeiről és kiállításáról.

 
Kuba fenntartható agroökológiai modellje megmentheti a világot
2016. október 17. hétfő, 17:43

Az Élelmezési Világnapon a teleSUR Raj Patel díjnyertes íróval, az élelmiszer-biztonság illetve a fenntartható mezőgazdasági modell védelmezőjével beszélgetett.

 
50 éves az uruguayi Tupamaro mozgalom
2016. május 20. péntek, 10:09

Az 1933-ban az uruguayi Floridában született Mauricio Rosencof a Tupamaros forradalmi csoport egyik alapító tagja volt. A hadsereg 1972-ben elfogta, és tizenhárom évig tartották fogva magánzárkában túszként. Amikor Uruguayban 1985-ben helyreállt a demokrácia, és őt szabadon engedték, visszatért az íráshoz és a televíziózáshoz Montevideóban, ahol a LAB szerkesztője, Nick Caistor készített vele interjút.

 
A felszabadítás teológiájának felemelkedése és hanyatlása Latin-Amerikában
2016. április 27. szerda, 15:07

A felszabadítás teológiája múltjáról, jelenéről és jövőbeli lehetőségeiről beszélgetett Souad Sharabani Dan Kovalikkal.

 
Etiópiaiak Kubában – egy ismeretlen történet
2015. november 14. szombat, 18:30

Ez a 2008-as interjú Kuba nemzetközi szolidaritásának egy kevésbé ismert fejezetét tárja fel, mégpedig azt, hogy a szigetország évtizedekkel ezelőtt háború miatt árván maradt etióp gyerekeket fogadott be és támogatta a tanulmányaikat. Egy etióp dokumentumfilmes mesél az ezekről az etióp-kubaiakról forgatott filmjének készítése során szerzett tapasztalatairól.

 
A venezuelai választások fontosak a globális ellenállás szempontjából
2015. november 10. kedd, 11:27

Nelson Davila, Venezuela ausztráliai nagykövete beszélt a teleSUR Englishnek hazájában soron következő választásokról. Már több mint két év telt el a néhai elnök, Hugo Chávez halála óta, és azóta folyik Maduro-kormány által „gazdasági háborúnak” hívott hadjárat. Az ellenzéki erőszak több mint ötven halálesethez, valamint több száz sérüléshez vezetett, és súlyos károkat okozott a köztulajdonban, az iskoláktól az egészségügyi egységeken át több száz buszig. Így a decemberi választások kiemelten fontosnak ígérkeznek a venezuelai emberek és a forradalmuk szempontjából.

 
A hondurasi „felháborodottak” híján vannak a strukturális kritikának
2015. augusztus 26. szerda, 17:34

Karen Spring, a Hondurasi Szolidaritási Hálózat koordinátora beszélt a teleSURnak a hondurasi korrupcióellenes mozgalomról és a benne rejlő lehetőségekről.

 
Magyarként Chilében: Interjú Ponce Ágnessel, a Dél-Amerika Blog szerzőjével
2015. július 29. szerda, 06:50

A Latin-Amerika Társaság a Facebookon olvasható Dél-Amerika Blog szerzőjét, az immáron hét éve Chilében élő Ponce Ágnest kereste meg, hogy meséljen kinti életéről, tapasztalatairól, illetve magáról Chiléről és a chilei emberekről. Az interjút a Latin-Amerika Társaság honlapja számára Hafuzi Hajnalka készítette.

 
Bolívia „őslakos államának” őslakos anarchista kritikája: Interjú Silvia Rivera Cusicanquivel
2014. október 02. csütörtök, 06:12

A bolíviai történész és társadalmi teoretikus Silvia Rivera Cusicanqui az Elnyomtak, de nem győztek le: Paraszti küzdelmek aymarák és kecsuák között Bolíviában című klasszikus mű szerzője, aki a közelmúltban az országában Evo Morales elnök első számú bírálójává vált őslakos szemszögből. Az Indian Country Today Media Network felkereste őt New Yorkban, ahol jelenleg vendégelőadóként Latin-Amerika tanulmányokat tanít a New York-i Egyetem János Károly Király Központjában.

 
A Russia Today interjúja José Mujicával
2014. április 14. hétfő, 06:13

Az uruguayi elnök, José Mujica exkluzív interjút adott a RT-nek a Havannában tartott januári CELAC csúcstalálkozó alatt.

 
Nicaragua: A sandinisták, szocializmus és függetlenség
2014. január 09. csütörtök, 06:19

Carlos Fonseca Terán a nicaraguai sandinista mozgalom egyik alapítójának fia. A szintén Carlos Fonseca nevet viselő apját 1976-ban ölték meg a Somoza-dinasztia megdöntéséért folyó küzdelem során. Carlos Fonseca Terán a sandinista-ügynek szentelte az életét – a sandinista ifjúsági mozgalomban, a nemzeti hadseregben, az FSLN képviselőjeként a Nemzetgyűlésben, 2003 óta pedig a Sandinista Tanács tagjaként. Közelmúltbeli nagy-britanniai látogatásakor mint a FSLN Nemzetközi Osztályának helyettes vezetője beszélgetett a LAB munkatársával, Nick Caistorral.

 
Az Európai Unió megfigyelője szerint megváltoztatták a hondurasi választási eredményeket
2013. december 01. vasárnap, 16:14

November 26-án, kedden az Európai Unió Választási Megfigyelő Missziója (EU-EOM) bemutatta a sajtónak az előzetes jelentését a hondurasi választásokról. Ebben – annak ellenére, hogy komoly jeleit tapasztalták a választók adataival való kereskedelemnek és más szabálytalanságoknak – azt állapították meg, hogy „a választások átláthatóan, a választók akaratának tiszteletben tartása mellett zajlottak le.”

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2

logo