• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Interjúk
„Földreform és szocializmus – kéz a kézben”
2017. december 12. kedd, 10:39

Véget nem érő harc: A brazil Földnélküliek Mozgalma a termőföldek újrafelosztásáért küzd. Matthias István Köhler beszélgetése Marie Alcione Manthay-jal.

 
A politikai közép fikció – interjú Alan Woodsszal
2017. november 04. szombat, 14:02

Október 17-én a neves brazil napilap, a Jornal do Comercio hosszú interjút készített Alan Woods-szal: szóba került Donald Trump, Hugo Chávez, Jeremy Corbyn és Trockij Sztálinról készített életrajza. Az alábbiakban olvasható az interjú teljes szövege.

 
Interjú Richard Gott-tal a Che Guevarával való találkozásáról és haláláról való tudósításról
2017. október 09. hétfő, 13:57

Richard Gott brit újságíró, történész és korábbi latin-amerikai tudósító, a The Guardian szerkesztője. Ott volt Bolíviában Ernesto „Che” Guevara meggyilkolásakor, és őt is hívták azonosítani a holttestet. A teleSUR-nak adott exkluzív interjújában Gott mesélt az ötven évvel ezelőtt történtekről, amikor Latin-Amerika legikonikusabb forradalmárát megölték.

 
Az első terrortámadás az Egyesült Államokban: A Letelier-Moffitt-merénylet
2017. szeptember 21. csütörtök, 21:32

Miután Augusto Pinochet 1973. szeptember 11-én puccsot hajtott végre Chilében, amivel magához ragadta a hatalmat a demokratikusan megválasztott Salvador Allende elnöktől, Allende külügyminisztere, Orlando Letelier elhagyta az országot. Politikai menedékjogot kért az Egyesült Államokban, és Pinochet úgy vélte, hogy az amerikai kormány informátora lett. Ezért 1976. szeptember 21-én a Pinoche-rezsim egy autóba rejtett pokolgéppel végzett vele és amerikai asszisztensével, Ronni Moffittal a washingtoni Sheridan körforgalomban. Sokan ezt tartják az amerikai földön elkövetett első terrortámadásnak.

 
Trump Kuba-politikájának ellentmondásai: Interjú Arnold Augusttal
2017. június 30. péntek, 19:12

Nem sokkal az elnyomó, szexista, homofób és dzsihádpárti Szaúd-Arábiában tett látogatása után, ahol egy száztíz milliárd dolláros fegyverüzletet kötött a szaúdiakkal, Trump tekintetét Kuba felé fordította. Egészen pontosan bejelentette, hogy visszavonni készül Obama enyhülési politikáját a szigetországgal – amely fényévekkel Szaúd-Arábia előtt jár mind hazai, mind pedig nemzetközi ügyekben, és amely valóban nagy reményekkel tölt el hetven szegény országot, amelyek orvosi szolidaritását élvezik.

 
Interjú Patricio Baeza chilei festővel, akinek Aranyhíd című kiállítása jelenleg is megtekinthető Budapesten
2016. október 24. hétfő, 20:24

A latin zene kedvelőinek ismerős lehet a chilei zenész és festő, Patricó Baeza Barrera, akinek az Aranyhíd című kiállítása jelenleg is megtekinthető. Részt vettünk a kiállítás megnyitóján, és megkértük Patriciót, hogy meséljen nekünk a képeiről és kiállításáról.

 
Kuba fenntartható agroökológiai modellje megmentheti a világot
2016. október 17. hétfő, 17:43

Az Élelmezési Világnapon a teleSUR Raj Patel díjnyertes íróval, az élelmiszer-biztonság illetve a fenntartható mezőgazdasági modell védelmezőjével beszélgetett.

 
50 éves az uruguayi Tupamaro mozgalom
2016. május 20. péntek, 10:09

Az 1933-ban az uruguayi Floridában született Mauricio Rosencof a Tupamaros forradalmi csoport egyik alapító tagja volt. A hadsereg 1972-ben elfogta, és tizenhárom évig tartották fogva magánzárkában túszként. Amikor Uruguayban 1985-ben helyreállt a demokrácia, és őt szabadon engedték, visszatért az íráshoz és a televíziózáshoz Montevideóban, ahol a LAB szerkesztője, Nick Caistor készített vele interjút.

 
A felszabadítás teológiájának felemelkedése és hanyatlása Latin-Amerikában
2016. április 27. szerda, 15:07

A felszabadítás teológiája múltjáról, jelenéről és jövőbeli lehetőségeiről beszélgetett Souad Sharabani Dan Kovalikkal.

 
Etiópiaiak Kubában – egy ismeretlen történet
2015. november 14. szombat, 18:30

Ez a 2008-as interjú Kuba nemzetközi szolidaritásának egy kevésbé ismert fejezetét tárja fel, mégpedig azt, hogy a szigetország évtizedekkel ezelőtt háború miatt árván maradt etióp gyerekeket fogadott be és támogatta a tanulmányaikat. Egy etióp dokumentumfilmes mesél az ezekről az etióp-kubaiakról forgatott filmjének készítése során szerzett tapasztalatairól.

 
A venezuelai választások fontosak a globális ellenállás szempontjából
2015. november 10. kedd, 11:27

Nelson Davila, Venezuela ausztráliai nagykövete beszélt a teleSUR Englishnek hazájában soron következő választásokról. Már több mint két év telt el a néhai elnök, Hugo Chávez halála óta, és azóta folyik Maduro-kormány által „gazdasági háborúnak” hívott hadjárat. Az ellenzéki erőszak több mint ötven halálesethez, valamint több száz sérüléshez vezetett, és súlyos károkat okozott a köztulajdonban, az iskoláktól az egészségügyi egységeken át több száz buszig. Így a decemberi választások kiemelten fontosnak ígérkeznek a venezuelai emberek és a forradalmuk szempontjából.

 
A hondurasi „felháborodottak” híján vannak a strukturális kritikának
2015. augusztus 26. szerda, 17:34

Karen Spring, a Hondurasi Szolidaritási Hálózat koordinátora beszélt a teleSURnak a hondurasi korrupcióellenes mozgalomról és a benne rejlő lehetőségekről.

 
Magyarként Chilében: Interjú Ponce Ágnessel, a Dél-Amerika Blog szerzőjével
2015. július 29. szerda, 06:50

A Latin-Amerika Társaság a Facebookon olvasható Dél-Amerika Blog szerzőjét, az immáron hét éve Chilében élő Ponce Ágnest kereste meg, hogy meséljen kinti életéről, tapasztalatairól, illetve magáról Chiléről és a chilei emberekről. Az interjút a Latin-Amerika Társaság honlapja számára Hafuzi Hajnalka készítette.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2

logo