• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Interjúk
Interjú Patricio Baeza chilei festővel, akinek Aranyhíd című kiállítása jelenleg is megtekinthető Budapesten
2016. október 24. hétfő, 20:24

A latin zene kedvelőinek ismerős lehet a chilei zenész és festő, Patricó Baeza Barrera, akinek az Aranyhíd című kiállítása jelenleg is megtekinthető. Részt vettünk a kiállítás megnyitóján, és megkértük Patriciót, hogy meséljen nekünk a képeiről és kiállításáról.

 
Kuba fenntartható agroökológiai modellje megmentheti a világot
2016. október 17. hétfő, 17:43

Az Élelmezési Világnapon a teleSUR Raj Patel díjnyertes íróval, az élelmiszer-biztonság illetve a fenntartható mezőgazdasági modell védelmezőjével beszélgetett.

 
50 éves az uruguayi Tupamaro mozgalom
2016. május 20. péntek, 10:09

Az 1933-ban az uruguayi Floridában született Mauricio Rosencof a Tupamaros forradalmi csoport egyik alapító tagja volt. A hadsereg 1972-ben elfogta, és tizenhárom évig tartották fogva magánzárkában túszként. Amikor Uruguayban 1985-ben helyreállt a demokrácia, és őt szabadon engedték, visszatért az íráshoz és a televíziózáshoz Montevideóban, ahol a LAB szerkesztője, Nick Caistor készített vele interjút.

 
A felszabadítás teológiájának felemelkedése és hanyatlása Latin-Amerikában
2016. április 27. szerda, 15:07

A felszabadítás teológiája múltjáról, jelenéről és jövőbeli lehetőségeiről beszélgetett Souad Sharabani Dan Kovalikkal.

 
Etiópiaiak Kubában – egy ismeretlen történet
2015. november 14. szombat, 18:30

Ez a 2008-as interjú Kuba nemzetközi szolidaritásának egy kevésbé ismert fejezetét tárja fel, mégpedig azt, hogy a szigetország évtizedekkel ezelőtt háború miatt árván maradt etióp gyerekeket fogadott be és támogatta a tanulmányaikat. Egy etióp dokumentumfilmes mesél az ezekről az etióp-kubaiakról forgatott filmjének készítése során szerzett tapasztalatairól.

 
A venezuelai választások fontosak a globális ellenállás szempontjából
2015. november 10. kedd, 11:27

Nelson Davila, Venezuela ausztráliai nagykövete beszélt a teleSUR Englishnek hazájában soron következő választásokról. Már több mint két év telt el a néhai elnök, Hugo Chávez halála óta, és azóta folyik Maduro-kormány által „gazdasági háborúnak” hívott hadjárat. Az ellenzéki erőszak több mint ötven halálesethez, valamint több száz sérüléshez vezetett, és súlyos károkat okozott a köztulajdonban, az iskoláktól az egészségügyi egységeken át több száz buszig. Így a decemberi választások kiemelten fontosnak ígérkeznek a venezuelai emberek és a forradalmuk szempontjából.

 
A hondurasi „felháborodottak” híján vannak a strukturális kritikának
2015. augusztus 26. szerda, 17:34

Karen Spring, a Hondurasi Szolidaritási Hálózat koordinátora beszélt a teleSURnak a hondurasi korrupcióellenes mozgalomról és a benne rejlő lehetőségekről.

 
Magyarként Chilében: Interjú Ponce Ágnessel, a Dél-Amerika Blog szerzőjével
2015. július 29. szerda, 06:50

A Latin-Amerika Társaság a Facebookon olvasható Dél-Amerika Blog szerzőjét, az immáron hét éve Chilében élő Ponce Ágnest kereste meg, hogy meséljen kinti életéről, tapasztalatairól, illetve magáról Chiléről és a chilei emberekről. Az interjút a Latin-Amerika Társaság honlapja számára Hafuzi Hajnalka készítette.

 
Bolívia „őslakos államának” őslakos anarchista kritikája: Interjú Silvia Rivera Cusicanquivel
2014. október 02. csütörtök, 06:12

A bolíviai történész és társadalmi teoretikus Silvia Rivera Cusicanqui az Elnyomtak, de nem győztek le: Paraszti küzdelmek aymarák és kecsuák között Bolíviában című klasszikus mű szerzője, aki a közelmúltban az országában Evo Morales elnök első számú bírálójává vált őslakos szemszögből. Az Indian Country Today Media Network felkereste őt New Yorkban, ahol jelenleg vendégelőadóként Latin-Amerika tanulmányokat tanít a New York-i Egyetem János Károly Király Központjában.

 
A Russia Today interjúja José Mujicával
2014. április 14. hétfő, 06:13

Az uruguayi elnök, José Mujica exkluzív interjút adott a RT-nek a Havannában tartott januári CELAC csúcstalálkozó alatt.

 
Nicaragua: A sandinisták, szocializmus és függetlenség
2014. január 09. csütörtök, 06:19

Carlos Fonseca Terán a nicaraguai sandinista mozgalom egyik alapítójának fia. A szintén Carlos Fonseca nevet viselő apját 1976-ban ölték meg a Somoza-dinasztia megdöntéséért folyó küzdelem során. Carlos Fonseca Terán a sandinista-ügynek szentelte az életét – a sandinista ifjúsági mozgalomban, a nemzeti hadseregben, az FSLN képviselőjeként a Nemzetgyűlésben, 2003 óta pedig a Sandinista Tanács tagjaként. Közelmúltbeli nagy-britanniai látogatásakor mint a FSLN Nemzetközi Osztályának helyettes vezetője beszélgetett a LAB munkatársával, Nick Caistorral.

 
Az Európai Unió megfigyelője szerint megváltoztatták a hondurasi választási eredményeket
2013. december 01. vasárnap, 16:14

November 26-án, kedden az Európai Unió Választási Megfigyelő Missziója (EU-EOM) bemutatta a sajtónak az előzetes jelentését a hondurasi választásokról. Ebben – annak ellenére, hogy komoly jeleit tapasztalták a választók adataival való kereskedelemnek és más szabálytalanságoknak – azt állapították meg, hogy „a választások átláthatóan, a választók akaratának tiszteletben tartása mellett zajlottak le.”

 
Yaisel és a műtét csodája
2013. október 27. vasárnap, 06:42

Vannak olyan zseniális emberek, akikre nincs jobb szó, mint hogy felbecsülhetetlenek. Erre világított rá a kubai Operación Milagro (Csodaműtét) program, és az a több mint 60 ezer operáció, amit kubai orvosok 2006 óta elvégeztek. Ezen műtétek mindegyike ingyenes volt a beteg számára, akinek visszaállították, vagy javították a látását.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2

logo