• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes Elkezdődtek Kolumbiában a 2017-es Bolivári Játékok
Elkezdődtek Kolumbiában a 2017-es Bolivári Játékok
2017. november 13. hétfő, 22:37

Szombaton tartották a kolumbiai Santa Martában a 18. Bolivári Játékok nyitógáláját. A november 25-éig tartó sporteseményen tizenegy ország, Bolívia, Chile, Kolumbia, a Dominikai Köztársaság, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Panama, Paraguay, Peru és Venezuela sportolói vesznek részt.

A Santa Martában magukat megmérettető versenyzők több mint hatvan százaléka 24 év alatti.

Szombaton nyitották meg a játékokat a kolumbiai Santa Martában - Fotó: XVIII Juegos Bolivarianos.com

A vasárnapi programban egy Peru-Venezuela U20-as női futballmérkőzés; egy Panama-Peru női softball-meccs; a Dominikai Köztársaság-Venezuela U23-as női röplabda mérkőzés; valamint Bolívia-Kolumbia U19-es férfi kosárlabda-meccs szerepelt.

A háromfajta éremből összesen 4.658-cal rendelkező Venezuela vezeti a szabadságharcos, Simón Bolívar előtt tisztelgő Bolivári Játékok éremtáblázatát. A játékokat 1938 óta négyévente rendezik meg.

A Bolivári Játékok jelentik számos latin-amerikai ország számára az olimpiai kvalifikációs kör első hivatalos versenyét. A második olimpiai megmérettetés a 2018-ban bolíviai Cochabambában megrendezésre kerülő Dél-amerikai Játékok lesz, amit a szintén 2018-as Közép-amerikai és Karibi Játékok fognak követni a kolumbiai Barranquillában. Az olimpia előtti utolsó állomás a 2019-es limai Pánamerikai Játékok lesznek.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo