• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes Kuba területének immár 31,1 százalékát borítja erdő
Kuba területének immár 31,1 százalékát borítja erdő
2017. június 06. kedd, 19:20

2016-ban a szigetország 31,1 százalékát fedte erdő, ami újabb fél százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ez az adat megerősíti azt a tényt, hogy az elmúlt öt évben folyamatosan növekedett a sziget erdővel borított területeinek mérete.

Erről a Tudományos, Technológiai és Környezetvédelmi Minisztérium (CITMA) tisztviselői számoltak be a sajtónak egy olyan rendezvényen, amelyen az ország a fent említett időszakban megvalósított környezetvédelmi erőfeszítéseinek legfontosabb eredményeiről adtak számot.

Kuba erdővel borított területei folyamatosan nőttek az elmúlt öt évben - Fotó: Ronald Suárez Rivas

Arról is beszéltek, hogy a sziget erdővel borított részeinek 69 százaléka vagy védett terület vagy nemzeti park, különösen a legfontosabb vízgyűjtő területeken, mivel az ország igyekszik jobban odafigyelni erre az értékes örökségre.

A CITMA tisztviselői azt is megjegyezték, hogy a tengerpartok helyreállításának összes munkálata a szükséges minőségi előírásoknak eleget téve sikeresen befejeződött, és mintegy 55 ezer hektárt vontak be az Országos Talajjavító és -megőrző Programba.

A kezdeményezést szerte az országban alkalmazzák, és 158 talajmegőrző és –védett hely van jelenleg, köztük nemrég kijelölt városi területek is. A tisztviselők kiemelték Villa Clara, Ciego de Ávila és Cienfuegos tartományokat, amelyek kiemelkedő munkát végeztek ezekben a programokban.

Írta: Orfilio Peláez

Forrás: Granma

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo