• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes Kubában koncerttel tisztelegnek a Beatles előtt
Kubában koncerttel tisztelegnek a Beatles előtt
2017. május 29. hétfő, 20:05

A The Beatles előtt tisztelegni ma Havannában annak a kulturális mozgalomnak az elismerése, amelyből a zenekar érkezett, és lehetőség, hogy a kubai nép újra a béke mellett foglaljon állást, mondta Guille Vilar újságíró és kritikus.

A kultúraszervező és nagy zenei programok igazgatója egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csütörtökre tervezett koncerten hét zenekar fog játszani a kubai fővárosban lévő John Lennon Parkban, ami nagyon fontos hely a rockzene a szigetországbeli szerelmesei számára.

A koncertet a havannai John Lennon Parkban (a képen) rendezik - Fotó: lahabana.com

A liverpooli fiúk előtti mostani tisztelgés apropója az, hogy ötven évvel ezelőtt jelent meg a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, amit a világ valaha volt egyik legjobb és legkelendőbb albumának tartanak.

David Blanco énekes és dalszövegíró elmondta, hogy nagy ünneplésre készülnek, amely során lehetőség nyílik majd a kubai kultúra gazdagságának és a brit csapat arra gyakorolt hatásának bemutatására.

A The Beatles John Lennonnal, Paul McCartneyval, George Harrisonnal és Ringo Starral minden idők egyik legnépszerűbb zenekara, aminek számos rajongója van szerte a világon.

A Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band című nyolcadik nagylemezük 1967. június 1-én jelent meg, amivel 1968-ban négy Grammy-díjat nyertek.

Forrás: Prensa Latina

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo