• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes Skorpióméreg szolgál innovatív fájdalomcsillapítóként Kubában
Skorpióméreg szolgál innovatív fájdalomcsillapítóként Kubában
2017. május 05. péntek, 09:47

A 71 éves kubai földműves, Pepe Casañas egyedülálló és hatékony módon győzi le a korából fakadó fájdalmakat. A titka: Időről időre hagyja, hogy megcsípje egy skorpió, amelynek mérgében – ami egyébiránt nem veszélyes – fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő anyagok vannak.

„Körülbelül nyolc évvel ezelőtt próbáltam először ezt a skorpió dolgot. Éppen már kezdtek fájni a csontjaim, az ízületeim, és ettől jobban lettem” – mesélte Pepe az EFE-nek Kuba nyugati tartományában, Pinar del Rióban lévő Los Palacios-beli otthonában.

A skorpióméregből gyógyszer is készül Kubában - Fotó: EFE

„A karom feldagadt néhány hónappal ezelőtt. Semmit nem tudtam vele csinálni” – mondta, és behajlította a könyökét. „Nem tudtam fogat mosni, vagy megfésülködni. Fogtam egy skorpiót, megszorítottam, kétszer megcsípett, és nézze: A karom rendbejött.”

A méhészcsaládból származó Pepe sok évvel ezelőtt kezdte el alkalmazni a rovarcsípéseket, először méhekét, fájdalomcsillapításként.

Kubában a skorpiómérget használják a Vidatox fő összetevőjeként. Ez egy olyan homeopátiás gyógyszer, amit főleg fájdalomcsillapításra, illetve a rákkal járó más tünetek enyhítésére használnak.

Évente mintegy 17 ezer üveg Vidatoxot készítenek, és szigetország gyógyszertáraiban árulják, de a világ tizenöt országába is szállítanak belőle.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo