• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes Film készül a Che Guevara mellett Bolíviában harcoló „szamurájról”
Film készül a Che Guevara mellett Bolíviában harcoló „szamurájról”
2017. január 17. kedd, 20:59

A Freddy Maymura és Ernesto Che Guevara közötti bolíviai barátság lesz a témája az „Ernesto” című filmnek, amelynek címe nem az argentin forradalmárra utal, hanem a „forradalom szamurájára”, akinek mozgalmi neve Ernesto volt.

A bolíviai „szamuráj” japán bevándorlók gyermeke volt, aki miután Kubában találkozott Che-vel, részt vett a ñancahuazúi gerillaháborúban.

A készülő új film Che egyik kevésbé ismert harcostársát mutatja be - Fotó: Az Ernesto c. film egyik kockája

A jelenleg a film utómunkálatai zajlanak, és még az idén be fogják mutatni a két gerilla halálának 50. évfordulója alkalmából. A forgatások 2016 végén Hirosimában és Tokióban illetve Havannában és Naranjalban folytak.

Az 1941-ben a bolíviai Trinidadban született Maymura az első bolíviai diákcsoport tagjaként utazott Kubába, akiknek a kubai forradalom 1962-ben orvostudományi ösztöndíjat adott.

A film rendezője, Dzsundzsi Szakamoto elmondta, hogy azt reméli, hogy a filmmel a szélesebb közönséghez is eljut Maymura fantasztikus története. Akkor bukkant rá a személyére, amikor a 19. század végi japán bevándorlást kutatta Bolíviában.

A film főszereplője Joe Odagiri lesz, aki a forgatás előtt négy hónappal elkezdett spanyolul tanulni, Che karakterét pedig a kubai színész, Juan Valero fogja játszani.

„A film Freddy őszinte, látomásos és forradalmi oldalát mutatja be, ami nagyon hasonlít a fiatal Che-ére” – nyilatkozta Valero.

Szakamoto előtt 2008-ban Steven Soderbergh is forgatott egy kétrészes filmet Guevaráról „Che” címmel.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo