• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes A chilei elnök a bevándorlók érdemeit méltatta
A chilei elnök a bevándorlók érdemeit méltatta
2016. december 18. vasárnap, 22:42

Michelle Bachelet chilei elnök újfent megerősítette a Chilében élő bevándorlókkal kapcsolatos álláspontját, és hangsúlyozta, hogy azok számos dolgot hozzátesznek országához, szemben azzal, ahogyan a leendő jobboldali elnökjelölt, Sebastián Piñera bírálja őket.

„A bevándorlók sokszínűségükkel és vágyaikkal fejlődést hoznak, és számos módon hozzájárulnak Chiléhez” – jelentette ki az elnök.

A chilei elnök szerint a bevándorlók hasznára válnak az országának - Fotó: santiagotimes.cl

„Mi egy nyitott ország vagyunk, de azt meg kell szabnunk, hogy a bevándorlás rendben folyjon, a törvényeinknek megfelelően, az emberi jogokat tiszteletben tartva, ahogyan ennek érvényesnek kellene lennie minden emberre, legyenek azok bárhol” – fogalmazott.

Az elnök elmondta, hogy utolsó hivatali évének egyik fő feladata egy új bevándorlási törvény elfogadása lesz, és a Chilében élő bevándorlók jólétének biztosítására szólított fel, miközben emlékeztetett arra, hogy jelenleg közel 900 ezer chilei él külföldön.

„Ahogyan szeretnénk, hogy chilei honfitársainkkal bánjanak külföldön, nekünk is úgy kell bánnunk azokkal a más országokból származó emberekkel, akik Chilében élnek és dolgoznak, és akik hozzájárulnak az országhoz” – mondta az elnök.

Chilében összesen körülbelül egymillió bevándorló él. A legtöbben a peruiak (közel 300 ezer fő) és haitiak (naponta kétszáz haiti érkezik az országba) vannak. Ezenkívül argentinok, kolumbiaiak, bolíviaiak, ecuadoriak és spanyolok is élnek Chilében.

Forrás: Santiago Times

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo