• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes Costa Ricában egy az őslakos mitológián alapuló számítógépes játékot készítettek
Costa Ricában egy az őslakos mitológián alapuló számítógépes játékot készítettek
2016. október 13. csütörtök, 22:00

A Costa Rica-i gyerekek, fiatalok és felnőttek számára mától elérhető az „El camino del Usekol” (Usekol útja) címet viselő számítógépes játék, amelynek célja a közép-amerikai ország őslakos mitológiájával kapcsolatos ismeretek bővítése.

A játékban két őslakos Costa Rica-i karakter, Tanu (nő) és Siarke (férfi) közül lehet választani. Őket kell veszélyekkel és ellenségekkel teli úton végigvezetni, hogy a végén Usekollá, az utolsó talamancai törzsfőnökké válhassanak.

Az alkotók célja az őslakos mitológiával kapcsolatos ismeretek bővítése - Kép: Prensa Latina

A játék során a felhasználók végigveszik a Talamancában, Guayabóban, Deltában és Diquisben élt Costa Rica-i őslakos közösségek mágiáját és mitológiáját.

A játékosok a mágián és a mitológián kívül betekintést kapnak a népek legendáiba és hiedelemvilágába is, magyarázták az alkotók, Jonathan Marino és Nancy Camacho.

A történet főszereplőjének különböző helyszíneket kell felfedeznie, teljesítenie kell a másodlagos karakterek által támasztott kihívásokat, meg kell oldania különféle problémákat, tárgyakat kell gyűjtenie és meg kell küzdenie az őslakos mitológia legendás lényeivel.

A számítógépes játék elkészítését támogatta a Tudományos, Technológiai és Távközlési Minisztérium valamint a Tudományos és Technológiai Kutatások Országos Tanácsa.

Forrás: Prensa Latina

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo