• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes
Bolívia afro királya egy régóta mellőzött csoportra hívta fel a figyelmet
2017. december 11. hétfő, 23:18

Dél-Amerika utolsó királya évszázadokra visszanyúló hagyományokkal büszkélkedhet. I. Julio koronáját és leopárdmintás palástját mégis ritkán teszi közszemlére a szerény vegyesboltban, amit feleségével, Angélica királynéval vezet Bolívia egy kis őserdei városában.

 
Avokádórendőrség védi Mexikó zöld aranyát
2017. december 04. hétfő, 22:55

Tancítaro tipikus mexikói város benyomását kelti: Van egy központi tere egy színpaddal és egy kis templommal. Érkezésemkor egy temetési szertartás keretében egy mariachi zenekar játszik éppen a tancítarói lakosoknak.

 
A Maria hurrikán után nyolc százalékkal nőtt a szegénység Puerto Ricóban
2017. december 01. péntek, 23:55

A Cayeyben lévő Puerto Ricó-i Egyetem (UPR-Cayey) szerint nyolc százalékkal, 44,3 százalékról 52,3 százalékra nőtt a szegénység Puerto Ricóban azt követően, hogy szeptember 20-án lecsapott rá a Maria hurrikán.

 
Elkészült Közép-Amerika első műholdja
2017. november 27. hétfő, 11:43

Costa Rica-i tudósok elkészültek az első közép-amerikai műholddal, amit egy a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó projekt keretében fognak fellőni az űrbe.

 
Mexikó hatalmas nemzeti parkot hozott létre a tengeri élővilág védelmére
2017. november 25. szombat, 16:16

A mexikói kormány nagy tengeri rezervátumot hozott létre egy szigetcsoport körül, amely több száz fajnak, köztük rájáknak, bálnáknak és tengeri teknősöknek ad otthont.

 
„A gyógyulás eszköze”: Művészet és emlékezés Latin-Amerikában
2017. november 15. szerda, 21:02

Több mint húsz év telt el a guatemalai polgárháború vége és Chile a demokráciához való visszatérése óta, de a szélsőséges állami erőszak hatása még ma is érezhető. A BBC a protest művészetről szóló több részes rádióműsora készítése közben Louise Morris mindkét országba ellátogatott, és azt próbálta megtudni, hogy milyen szerepet játszik a művészet az igazságszolgáltatás kikényszerítésében és az áldozatokra való kollektív emlékezésben.

 
95 évvel azután, hogy négyszáz emberrel a fedélzetén elsüllyedt, megtalálták a „chilei Titanicot”
2017. november 14. kedd, 10:34

Kutatók megtalálták a „chilei Titanicnak” is nevezett Itata gőzhajó roncsait, ami 95 évvel ezelőtt süllyedt el a dél-amerikai ország északi partjai közelében.

 
Elkezdődtek Kolumbiában a 2017-es Bolivári Játékok
2017. november 13. hétfő, 22:37

Szombaton tartották a kolumbiai Santa Martában a 18. Bolivári Játékok nyitógáláját. A november 25-éig tartó sporteseményen tizenegy ország, Bolívia, Chile, Kolumbia, a Dominikai Köztársaság, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Panama, Paraguay, Peru és Venezuela sportolói vesznek részt.

 
Véget érhet a katolikus papok cölibátusa?
2017. november 11. szombat, 18:54

Ferenc pápa fontolóra veheti a papság cölibátusának megszüntetését, legalábbis helyi püspökök ezt szeretnék. Ez világosan kitűnik a brazíliai Amazóniai Katolikus Püspökök Konferenciája előtti zavaros beszámolókból és ellenbeszámolókból.

 
Az olimpiára készülnek mexikói őslakos raramuri futók
2017. november 09. csütörtök, 22:12

A tradicionális szandált és szoknyát hordó raramuri őslakos futók életük versenyének megnyerésére készülve elkezdték az edzést az olimpiára.

 
14. századi barlangrajzokat találtak egy Puerto Ricóhoz tartozó szigeten
2017. november 06. hétfő, 21:41

Egy ősi karibi civilizációtól származó barlangrajzok kerültek elő a Puerto Ricóhoz tartozó Mona-szigeten, amelyek révén jobban megismerhetjük a karibi szigeteket egykoron benépesítő tainók világába.

 
Día de los Muertos, az ezerszínű halottak napja
2017. november 02. csütörtök, 14:30

Virágok, koponyák, színpompás ruhákba öltöztetett csontvázak és fények mindenütt… A mexikói halottak napja eltér a megszokottól, a színkavalkádba bújtatott gyász rémisztő jelképei egy különleges, távoli világba kalauzolnak bennünket, ahol az ősi, pogány hagyományok és a keresztény kultúra elegyeként egy egészen furcsa, európai szemmel talán érthetetlen hagyomány született: a Día de los Muertos ünnepe

 
Az öt legijesztőbb latin-amerikai kísértethistória
2017. november 01. szerda, 19:40

A Halloween az év azon időszaka, amikor olyan ijesztő kísértethistóriákat akarunk hallgatni, amelyektől napokig nem tudunk aludni. Minden kultúrának megvannak a maga városi legendái, mítoszai, folklórja és kísértettörténetei. A latin-amerikai kultúra a valláson, a hagyományokon, a halottak ünneplésén és az ártó szellemek távoltartásán alapszik. Az egyik legnagyobb ünnep Latin-Amerikában a mexikói Día de los Muertos, vagyis a Halottak Napja. Ez alkalomból az emberek összegyűlnek, hogy ünnepeljenek, és megemlékezzenek elhunyt szeretteikről.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 44

logo