• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes
Őslakos játék oktatja a mapucse történelmet a chilei iskolákban
2017. augusztus 19. szombat, 11:12

Egy új, ingyenesen letölthető videojáték, „A végső határ” (La última frontera) jelent meg számos chilei középiskolában, hogy bevezesse a diákokat a mapucse nép történelmébe.

 
Avokádóimportra szorulhat Mexikó, a gyümölcs legnagyobb termelője a világon
2017. augusztus 18. péntek, 10:24

Az avokádó iránti meredeken növekvő kereslet arra kényszerítheti Mexikót, a világ legnagyobb avokádótermelőjét és -exportőrét, hogy importálja a gyümölcsöt, számolt be róla a The Guardian.

 
Egy delfin is indulhat Chile következő elnöki posztjáért
2017. augusztus 16. szerda, 22:33

A Greenpeace egy delfin indulását támogatja a soron következő chilei elnökválasztásokon, hogy ezzel hívja fel a figyelmet arra, hogy a latin-amerikai országnak erősen klímatudatos vezetésre van szüksége.

 
A képek mestere: Hat fotós egyedülálló pillanatai Fidel Castróval
2017. augusztus 13. vasárnap, 22:08

Fidel Castro sokoldalú személyiség volt. A kubai vezető sokak számára forradalmár volt, másoknak pedig diktátor. Az egyúttal olvasó és gondolkodó Castro, aki [2016.] november 25-én hunyt el, híres volt beszédeiről és hírhedt az ellenségeire irányított szózuhatagairól. De a szavak mestere a képek mestere is volt.

 
A WHO elismerően nyilatkozott Bolívia az egészségügy terén tett erőfeszítéseiről, és példaként állította őket a világ elé
2017. augusztus 09. szerda, 21:49

Bolívia függetlenségének 192. évfordulóján az Egészségügyi Világszervezet tisztviselői elismerően nyilatkoztak az ország az egészségügy területén tett erőfeszítéseiről, és a dél-amerikai országot példaként állították a világ elé.

 
Mexikóváros arab szíve
2017. augusztus 08. kedd, 11:09

A Mexikói-öböl kikötővárosában, Veracruzban hatalmas emlékművet emeltek a „libanoni bevándorlónak”. A bronzszobor annak a rengeteg – a számukat 400 ezer és kétmillió közé teszik – arab bevándorlónak a meghatározó szerepére emlékeztet, amit a modern Mexikó képének kialakításában játszottak, amikor a 19. század végén és a 20. század elején a jobb élet reményében elkezdtek kivándorolni.

 
Kuba a csernobili atomkatasztrófa 26 ezer áldozatát részesítette kezelésben
2017. augusztus 01. kedd, 23:12

1990 óta kubai orvosok az ukrajnai Csernobilban 1986-ban bekövetkezett atomkatasztrófa több mint 26 ezer áldozatát kezelték, számolt be róla egy nemrég megjelent tanulmányában a Scielo tudományos hálózat.

 
Új tankönyvekkel erősítik az őslakos nyelvek használatát Guatemalában
2017. július 30. vasárnap, 21:57

Amikor Donna Kalmbach Phillips először járt az egyik eldugott guatemalai falu általános iskolájában észrevette, hogy a kisiskolásoknak nincsenek őslakos anyanyelvükön írott könyveik. Ez adta neki az ötletet, hogy ezen változtasson.

 
San Marcos: Az elárasztott mexikói város, amit egyes lakói nem hajlandóak elhagyni
2017. július 17. hétfő, 20:45

Hortensia Gutiérrez emlékszik a sikolyokra és arra, hogy azt súgja az alvó férjének, hogy úgy hangoztak, mintha megöltek volna valakit. Senkit sem öltek meg azon az éjjelen 2009-ben, a pánik azért tört ki, mert a mexikói San Marcos városát elöntötte a víz.

 
Egy tanulmány szerint a paraguayi gerilláknak nincs közük a kábítószer-kereskedelemhez
2017. július 16. vasárnap, 22:55

A paraguayi baloldali gerillacsoportnak nincs köze a kábítószer-kereskedelemhez, állítja az első ebben a témában folytatott alapos tudományos kutatás, amelynek eredményeit szerdán mutatták be Asunciónban.

 
A corinthiai demokrácia
2017. július 15. szombat, 19:25

Bár még csak szűk kétszáz éve önálló állam, de egymást váltották a diktatúrák különböző válfajai a brazil történelemben. Sajnos ezzel nincs egyedül a latin-amerikai szubkontinensen. Szinte minden ország elszenvedte már a jobb- és baloldali elnyomás különböző formáit.

 
Mexikó legkeresettebb bűnözői: Útmutató a drogkartellekhez
2017. július 08. szombat, 20:27

Több mint kétszázezer ember halt meg vagy tűnt el amióta a 2006 decemberében a mexikói kormány háborút hirdetett a szervezett bűnözés ellen. A katonai offenzíva lerombolt néhány drogkartellt, amelyek részekre estek szét, és új csoportok tűntek fel. Nem látszik az erőszak vége, amit csak tovább súlyosbít a Mexikóban uralkodó korrupció és büntetlenség. Melyek a legnagyobb hatalommal rendelkező kartellek ma? És kik állnak mögöttük?

 
Argentin anyakönyvvezető: Che megszületése és nem Messi esküvője a legfontosabb anyakönyvezett esemény Rosarióban
2017. július 06. csütörtök, 14:12

A múlt héten a futballsztár, Lionel Messi argentínai esküvője szerepelt a nagy sajtóorgánumok címlapjain világszerte, de Rosario város anyakönyvi hivatalának jegyzője emlékezetes rádióinterjújával ellopta a showt előle.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 42

logo