• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes
Castro háza: Szociálismunka-leckék Kubából
2017. október 15. vasárnap, 22:59

A Casa del Abuelo egy rózsaszínűre és kékeszöldre festett házakkal teli utcában áll, amely egykoron gazdag gyarmati tisztviselők otthona volt. Most egy közösségi központ működik ott, ami ingyenes napközbeni szolgáltatásokat biztosít a környék idős lakóinak.

 
A tíz legrosszabb ország a lánygyermekek oktatása szempontjából (és a latin-amerikai ország, amelyik a legjobb ebben a világon)
2017. október 14. szombat, 23:42

A legfejlettebb országokban az iskolákkal kapcsolatos viták egyre kevésbé az alapvető szükségletekről szólnak, hanem inkább már arról, hogy melyik tantárgyaknak kellene nagyobb hangsúlyt adni, mely diákoknak van szükségük extra segítségre vagy mire kellene többet költeni.

 
Nő az éhezés és az elhízás Latin-Amerikában
2017. október 11. szerda, 21:55

Növekszik az éhezés hat latin-amerikai országban, és mintegy 42,5 millió ember szenved hiányt élelmiszerekben, derül ki az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) és a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet (PAHO) szerdán nyilvánosságra hozott jelentéséből.

 
Che nyomdokain
2017. október 10. kedd, 21:52

Az argentin származású Ernesto „Che” Guevara utolsó naplóbejegyzése 1967. október 8-án született. Ez áll benne: „Hajnali kettőkor ledőltünk aludni, mert semmi értelmét nem láttuk, hogy tovább küszködjünk… Chino [a gerillacsapat egyik tagja] jóformán képtelen az éjjeli menetelésre.”

 
Írországban bélyeget adnak ki Che Guevara halálának 50. évfordulója alkalmából
2017. október 06. péntek, 23:45

Az ír posta bélyeget ad ki Ernesto Che Guevara halálának 50. évfordulója emlékére. A bélyeget a forradalmi vezetőről készült ikonikus 1960-as fénykép ihlette, amit Jim Fitzpatrick ír művész interpretált, és ami egy eurót fog érni.

 
Falfestményeket készítő mexikói művészek, akik megváltoztattak egy erőszakos kerületet
2017. október 05. csütörtök, 22:04

A mexikói Pachuca város egykoron szebb napokat látott Palmitas negyedében évek óta magas volt a bűnözés. A meredek domboldalt körülölelő szürke házak és a homályosan megvilágított utcák között gyakori volt a drogfüggőség, a lopás és a családon belüli erőszak.

 
Kuba és Venezuela hurrikánbiztos házak fejlesztésébe kezd
2017. október 04. szerda, 20:45

Venezuelai és kubai szakemberek olyan házak építését tervezik, amelyek szerkezete ellenáll a Karib-térségre az elmúlt hetekben lecsapó hurrikánokhoz hasonló viharok okozta erős szélnek és áradásoknak.

 
A mexikói nemzeti címer legendája
2017. október 02. hétfő, 16:07

Egy tekintélyt parancsoló, büszke sasmadár egy kaktuszon lépkedve kígyóval hadakozik… A különös jelenetet maguk elé képzelve bizonyára sokaknak azonnal a mexikói zászló jut eszébe, hisz a közép-amerikai ország lobogóján található nemzeti címer épp ezt a furcsa jelenetet ábrázolja. A misztikus szimbólum eredetét, ahogy ezt a mexikói kultúrában megszokhattuk, a Mexikó földjét Kolumbusz előtt évszázadokig uraló aztékok mitológiájában kell keresnünk. Ismerjük hát meg az aztékok őstörténetét, amelyből többek között az is kiderül, hogyan vált a sas szimbóluma előbb az aztékok, később pedig a mexikói nép jelképévé!

 
Egy új mexikói találmány révén fák nőhetnek a sivatagban
2017. október 01. vasárnap, 21:35

A találmány egy olyan biopolimer[i], ami több hónapig megőrzi a tápanyagban gazdag vizet, új lehetőségeket nyitva ezzel a sivatagi vagy más esőhiányos területeken való gazdálkodás előtt.

 
A terméketlen Costa Rica-i földet burjánzó erdővé változatták a narancshéjak
2017. szeptember 18. hétfő, 10:08

A Costa Rica-i Guanacaste Nemzeti Park egy véletlen folytán változott sűrű erdővé. Ökológusok azt tapasztalták, hogy a hulladékként kidobott narancshéjak regenerálták az erdő fáit.

 
Brazília: A szegényeknek börtönbe kell vonulniuk, míg a gazdagok otthon maradhatnak
2017. szeptember 13. szerda, 22:18

Vitória egy kis kétszobás házban lakik kisfiával, Lucasszal és édesanyjával, Laurával Jardim Guaraniban, a brazíliai São Paulo északi külvárosában. Kávéval kínál minket kis konyhájában, ami egyben a nappali is. A család a holmijait egy priccsszerű ágy mellett tartja, amelyen együtt alszanak, és amit gyakran elönt a fürdőszobából kifolyó víz.

 
Idegen országban felnőni: Egy chilei család Montrealban
2017. szeptember 11. hétfő, 19:59

Karin Arroyo családja 1979-ben érkezett Montrealba a chilei Valparaísóból. A fiatal család a Pinochet-diktatúra elől menekült el a dél-amerikai országból, bár a politika nem nagyon érdekelte a hároméves kislányt, aki csak az édesapját akarta látni. Az apa hat hónappal korábban érkezett Kanadába.

 
Fabio Di Celmo: A terrorizmus egy másik áldozata
2017. szeptember 06. szerda, 19:33

A terrortámadások továbbra is címoldalakon vannak, hogy vajon hol hajtanak újra a járókelők közé a nagy európai városokban, vagy hogyan halnak meg vagy menekülnek el emberek százai a Közel-Keletről és Afrikából a politikai instabilitás és a háború miatt.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 43

logo