• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Érdekes
A gátak „maradandó károkat okozhatnak Amazóniának”
2017. június 18. vasárnap, 10:31

Az Amazonas-medence jelentős és visszafordíthatatlan károkat szenvedhet, ha a kiterjedt gátépítő-program tovább folytatódik, állítják tudósok. Jelenleg 428 vízerőművet terveznek építeni, és száznegyven már megépült vagy építése már folyamatban van.

 
A bolíviai felföld falvainak lakói fóliasátrakban termelik maguknak a zöldségeket
2017. június 16. péntek, 11:20

A bolíviai Phuyuwasi távoli felföldjein élő kecsua nők a fóliasátrakban történő zöldségtermesztés mestereivé váltak. Ehhez megtanulták, hogy hogyan harcoljanak az intenzív telekkel és a vízhiánnyal, hogy a betakarítás után egészséges, otthon elkészített ételeket fogyaszthassanak.

 
Tizennyolc ismert és kevésbé ismert tény Che Guevaráról
2017. június 14. szerda, 18:20

Che Guevara születésének 89. évfordulója alkalmából néhány érdekességet közlünk az argentin-kubai forradalmárról.

 
A titkos mexikói naplók, amelyek bemutatják a spanyol inkvizíció működését a gyarmatokon
2017. június 12. hétfő, 21:54

Miután egy nemzeti kincs utáni hajsza több évtized után váratlanul szerencsés véget ért, fény derült a Carvajal család drámai életére és halálára is a 16. századi Mexikóban.

 
Több mint ezerötszáz önkéntes száz tonna szemetet halászott ki a Titicaca-tóból Peruban
2017. június 12. hétfő, 20:53

A Titicaca-tó perui részének megtisztításában résztvevő önkéntesek több mint száz tonna szilárd szemetet szedtek össze egy környezetvédelmi kampány keretében.

 
Kuba területének immár 31,1 százalékát borítja erdő
2017. június 06. kedd, 19:20

2016-ban a szigetország 31,1 százalékát fedte erdő, ami újabb fél százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ez az adat megerősíti azt a tényt, hogy az elmúlt öt évben folyamatosan növekedett a sziget erdővel borított területeinek mérete.

 
Egy szakszervezeti vezető lányának luxusesküvője váltott ki felháborodást Mexikóban
2017. június 03. szombat, 10:15

A mexikói olajvállalat, a Pemex dolgozóit tömörítő szakszervezet vezetője, Carlos Romero Deschamps lányának esküvőjét sokan luxusnak tartják, amelyen számos prominens szövetségi és állami politikus is részt vett. Az ellenzéki pártok is bírálták az eseményt.

 
„Kolumbia megváltozna, ha a szegények annyit siránkoznának, amennyit a venezuelai gazdagok”
2017. június 02. péntek, 22:58

„Ha a kolumbiai szegények annyit siránkoznának, amennyit a gazdagok Venezuelában, Kolumbia megváltozna” – jelentette ki a Caracol TV-nek adott interjújában William Ospina kolumbiai író vasárnap, és azt mondta, hogy a politikai kultúra Kolumbiában megakadályozta egy forradalmi mozgalom felemelkedését.

 
Több mint kétezer száz évnél idősebb ember él Kubában
2017. június 01. csütörtök, 21:09

A mindössze valamivel több mint tizenegy millió lakosú Kubában 2.153 száz évnél idősebb ember él, és közülük legalább hárman 113 és 115 év közöttiek, derült ki a helyi sajtó által közölt hivatalos adatokból.

 
Kínzás zenével: Hogyan törte meg a heavy metal Manuel Noriegát?
2017. május 31. szerda, 17:16

Mindenkinek van legalább egy dal, ami az idegeire megy. A legtöbb esetben ezt azonban könnyű elkerülni. De mi van akkor, ha nem tudsz tévécsatornát váltani, kikapcsolni a rádiót vagy egyszerűen távozni a helyszínről? Mi van akkor, ha valaki megállás nélkül ezt játssza egy órán keresztül? Egy napig. Egy hétig. Vagy akár még tovább.

 
Kubában koncerttel tisztelegnek a Beatles előtt
2017. május 29. hétfő, 20:05

A The Beatles előtt tisztelegni ma Havannában annak a kulturális mozgalomnak az elismerése, amelyből a zenekar érkezett, és lehetőség, hogy a kubai nép újra a béke mellett foglaljon állást, mondta Guille Vilar újságíró és kritikus.

 
Megkezdték a világ legnagyobb távcsövének építését a chilei Atacama-sivatagban
2017. május 28. vasárnap, 21:33

Chile megkezdte a Rendkívül Nagy Európai Távcső (ELT) építését, amely ha elkészül, a világ legnagyobb optikai távcsöve lesz, mintegy ötször nagyobb, mint a ma használatos legnagyobb ilyen eszköz.

 
Egy „narkódal” miatt büntették meg a Tigres del Norte mexikói zenekart
2017. május 27. szombat, 20:17

Az észak-mexikói Chihuahua város polgármestere egy a kábítószer-kereskedelmet dicsőítő dal, úgynevezett „narcocorrido” miatt büntette meg a norteño zenét játszó zenekart. Chihuahua állam törvényei 2011 óta tiltják, hogy valaki koncerteken „narcocorridókat” énekeljen.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 40

logo