• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális Sergio Maldonado: „Már húsz napja nincs velem a testvérem.”
Sergio Maldonado: „Már húsz napja nincs velem a testvérem.”
2017. augusztus 22. kedd, 00:08

Sergio Maldonado annak a 28 éves fiatalembernek, Santiagónak a bátyja, aki Chubut területén tűnt el, miután az argentin csendőrség felvonult a helyi mapucse közösség ellen. Az elmúlt hetek egyik legnagyobb jelentőségű eseménye az volt, hogy Sergio bekapcsolódott abba a küzdelembe, amely azt akarja elérni, hogy Santiago élve kerüljön elő.

A Rivadavia Rádiónak nyilatkozva Sergio erőteljesen bírálta a kormányt. „Ők az egyetlenek, akik nem látják a valóságot” – jelentette ki testvére eltűnéséről szóló hivatalos nyilatkozatában. „Amíg a kormány nem ismeri el, hogy ez egy erőszakos eltüntetés volt, addig nem történik előrelépés” – tette hozzá.

Sergio Maldonado magyarázatot vár az argentin kormánytól - Fotó: La Izquierda Diario

„Ahelyett, hogy vállalnák a felelősséget és elmondanák mi történt, illetve eljárást indítanának az érintettek ellen, továbbra is olyan dolgokkal foglalkoznak, amelyeknek semmi értelme” – jegyezte meg Sergio.

„Egyes napokon az ember türelmes, másokon, mint amilyen a mai nap is, pedig nagyon dühös, mert úgy érzi, hogy becsapták” – tette hozzá.

A lefolytatott vizsgálat többek között rámutatott arra, hogy „egy csomó szabálytalanság történt. Bizonyítékok szólnak lemosott furgonokról, elrongyolódott övekről, és még mindig megkérdőjelezik, hogy volt-e áldozat.”

Három hete kedden történt a rendfenntartó erők erőszakos akciója a cushameni Pu Lof Ellenállási Közösség ellen. Ekkor látták utoljára Santiagót. A közösséghez tartozó tanúk arról számoltak be, hogy a csendőrség tagjai fogták el.

Forrás: La Izquerda Diario

Fordította: Tézer Zita

 

logo