• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális A chilei kommunisták támogatják Guillier elnökjelöltségét
A chilei kommunisták támogatják Guillier elnökjelöltségét
2017. augusztus 09. szerda, 21:35

Chile Kommunista Pártja (PCCh) megerősítette, hogy a független szenátor, Alejandro Guillier elnökjelöltségét támogatja, valamint bejelentette a kongresszusi választásokon induló jelöltjeinek listáját.

Az Új Többség koalíció részét képező párt Központi Bizottságának plenáris ülése fogadta el Guillier jelöltként való regisztrációját a szükségesnél kétszer több szavazattal.

Guillier lehet a chilei baloldal fő elnökjelöltje - Fotó: The Santiago Times

Jelenleg Guilliernek van a legtöbb esélye arra, hogy a november 19-ei első fordulóban fel tudja venni a küzdelmet a jobboldal jelöltjével, a korábbi elnökkel, Sebastián Piñerával szemben, aki a közvélemény-kutatások szerint vezeti a versenyt.

Minden valószínűség szerint ez a két jelölt volt bekerülni a második fordulóba, a Széles Front jelöltjét, Beátriz Sánchezt megelőzve.

A PCCh KB plenáris ülése döntött a párt legtöbb szenátorjelöltjéről is, akik között megtalálható a párt főtitkára, az eddig képviselőként tevékenykedő Lautaro Carmona, valamint Carmen Hert jogász is.

A képviselőházi tagságért indulók között ott van Lorena Pizzaro, az Eltűnt Foglyok Hozzátartozói Szövetségének elnöke, az Újságírók Kollégiumának jelenlegi elnöke, valamint Roxana Pey, az Ayseni Egyetem korábbi rektora.

A párt emellett megvitatta vezetésének, különösen Claudia Pascal női ügyekért felelős miniszternek Michelle Bachelet elnök asszony abortusztörvény-javaslatának elfogadásában játszott szerepét.

Forrás: Santiago Times

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo