• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális „América Unida”: Az amerikai hadsereg Kolumbiával, Peruval és Brazíliával tart közös hadgyakorlatot
„América Unida”: Az amerikai hadsereg Kolumbiával, Peruval és Brazíliával tart közös hadgyakorlatot
2017. május 10. szerda, 16:15

A kolumbiai, brazil és perui hadsereg közös hadgyakorlatot fog tartani a három ország közös határszakaszán, amelyen az Egyesült Államok vendégként fog részt venni.

A medellíni 360 Radio de Antioquia rádió arról számolt be, hogy az „América Unida” hadgyakorlat keretében ideiglenes nemzetközi katonai támaszpontot állítanak majd fel a területen.

A hadgyakorlatot novemberben tartják a három ország közös határánál - Fotó: The Santiago Times

A hadgyakorlatra novemberben kerül sor, és tíz napig tart majd. Három határterületről, a kolumbiai Letíciából, a perui Santa Rosából és a brazíliai Tabatingából fogják irányítani.

A rádió a brazil hadsereg szóvivőjét idézte, aki azt mondta, hogy a hadgyakorlat célja a képességek fejlesztése, illetve a tapasztalatcsere és a kölcsönös bizalom megerősítése.

A BBC Brazil szerint az ideiglenes katonai bázis létrehozásának javaslata a brazil hadseregtől származik, amit az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) magyarországi gyakorlata után vetett fel, amelyen Brazília megfigyelőként vett részt.

Arról, hogy Kolumbia is részt venne a gyakorlaton csak az Antioquia Rádió számolt be, és eddig ezt sem a kolumbiai kormány, sem a védelmi vagy a külügyminisztérium nem erősítette meg.

Forrás: The Santiago Times

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo