• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális Orvosi marihuánáért tüntető fiatalokra támadtak a perui rendőrök
Orvosi marihuánáért tüntető fiatalokra támadtak a perui rendőrök
2017. május 09. kedd, 10:54

Az orvosi marihuána használatának engedélyezését szorgalmazó aktivisták szülei hétfőn keresetet adtak be a perui rendőrség ellen, miután rendőrök rátámadtak a gyerekeikre egy szombaton Limában tartott békés demonstráción.

„Mi csupán békés felvonulást tartottunk, amikor a rendőrség könnygázzal támadt ránk és gyerekeinkre, noha néhányuk tolószékben volt” – mondta Ayde Farfan, a „Reményt Keresők” egyik tagja.

A szülők panaszt tettek a rendőrségi fellépés miatt - Fotó: Buscando Esperanza/Facebook

A fiatal betegek és hozzátartozóik aktívan támogatják azt a törvénytervezetet, ami engedélyezné számukra, hogy orvosi célokra marihuánát termesszenek az otthonukban, ha bizonyos betegségekben, például epilepsziában vagy Lennox-szindrómában szenvednek.

A rendőrség nyolc aktivistát őrizetbe is vett, köztük a Reményt Keresők elnökének fiát, a Legaliza Peru elnökét valamint egy néhány héttel korábban elhunyt beteg gyermek apját. Vasárnap mindannyiukat szabadon engedték.

A perui kongresszus május 17-én fogja tárgyalni a jogszabály-tervezetet, ami legalizálná az orvosi célú marihuána-importot és -értékesítést. Noha a szervezet üdvözölte a javaslatot, úgy vélik, hogy a betegeknek és hozzátartozóiknak engedélyezni kellene, hogy otthonukban saját maguk termesszék azt, nemcsak mert így olcsóbb lenne, hanem azért is, mert ily módon ahhoz a növényfajtához tudnának hozzájutni, amely a betegségükre a leginkább megfelelő.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo