• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális Danny Glover Fidel Castro és José Martí előtt tisztelgett
Danny Glover Fidel Castro és José Martí előtt tisztelgett
2017. január 12. csütörtök, 21:04

Élete egyik nagy pillanatának nevezte Danny Glover amerikai színész azt, amikor több kubai tartományt érintő kubai útja utolsó állomásaként Fidel Castro főparancsnok és a kubai nemzeti hős, José Martí előtt tisztelgett a Santiago de Cuba-i Santa Ifigena Temetőben.

Miután megtekintette az ünnepélyes őrségváltást, az aktivista és Kuba barátja láthatóan megindultan koszorút helyezett el és egy perces csenddel adózott a Fidel hamvait takaró emléktábla előtt.

Danny Glover régóta szimpatizál Kubával - Fotó: Eduardo Palomares

Ezt követően egy fehér rózsát vitt ahhoz az emlékműhöz, amelyben a kubai nemzeti hős, José Martí földi maradványai nyugszanak 1951. június 30-a óta, és meghallgatott egy tájékoztatót azokról a nemzeti hősökről, mártírokról és kiemelkedő személyiségekről, akik a temetőben vannak eltemetve.

Később beszélgetett a Kubai Népek Barátsága Intézet (ICAP) tartományi képviselőjével, Juan Carlos Vaillant Despaignéval és a sajtóval. Glover Martít minden kubai számára a legegyetemesebbnek, Fidelt pedig nagy forradalmárnak nevezte. Ezenkívül elmondta, hogy csodálja Che Guevarát és Kuba afrikai internacionalista misszióit.

Mielőtt visszatért volna Havannába, a nemrég a kubai államtanács által a Barátság Érdeméremmel kitüntetett amerikai színész Santiago de Cuba-i művészekkel, írókkal és újságírókkal találkozott, és ellátogatott az egykori Moncada laktanyába, illetve felkereste a Cobrei Szűz kegyhelyet és a Cimarrón emlékművet.

Írta: Eduardo Palomares Calderón

Forrás: Granma

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo