• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális Az ENSZ közgyűlése Fidel Castro élete és öröksége előtt tisztelgett
Az ENSZ közgyűlése Fidel Castro élete és öröksége előtt tisztelgett
2016. december 22. csütörtök, 21:40

Az ENSZ közgyűlésének tagállamai kedden a kubai forradalom történelmi vezetője, a november 25-én elhunyt Fidel Castro előtt tisztelegtek.

Az eseményre egy különleges ülés keretében került sor, amelyet különböző kontinensek országainak egy csoportja hívott össze, és Kuba ENSZ-beli állandó missziója szervezett.

Egy különleges ülésen emlékeztek Fidel Castróra az ENSZ-ben - Fotó: Twitter/@unocuba

A rendezvény egyperces csenddel kezdődött, majd a közgyűlés elnöke, Peter Thomson idézte fel a forradalmi vezető vízióját, felhívását az összes háború befejezésére, valamint harcát az elmaradottság, az éhezés, a szegénység és a természeti katasztrófák pusztításai ellen.

Számos regionális és globális szervezet fejezte ki háláját Fidel Castrónak és Kubának azért a segítségért, amit többek között az oktatás, az orvostudomány, a környezetvédelem és a társadalmi fejlődés terén nyújtottak nekik.

Rafael Ramírez, Venezuela ENSZ-beli képviselője elmondta, hogy országa örökké hálás lesz azért a támogatásért, amit Fidel adott a bolivári forradalomnak.

„Megtiszteltetés volt számomra, hogy meghallgathattam a javaslatait, ismerhettem őt, és együtt dolgozhattam azzal az emberrel, aki a legnagyobb hatással volt a 20. századra” – fogalmazott Ramírez. A tisztviselő elmondta, hogy Fidel egyszerű és bölcs ember volt, aki mindvégig hű maradt népéhez és a szocializmushoz.

„Venezuela nevében őszinte tiszteletünket fejezzük ki a Latin-Amerika és a Karib-térség óriása felé, ahogyan Nicolás Maduro elnök fogalmazott, Fidel már bizonyított, a történelem felmentette őt, és most rajtunk a sor, hogy méltó helyén tartsuk a nevét” – jelentette ki Ramírez.

A Dél-kelet-ázsiai Országok Szövetségének képviselője azt mondta, hogy Fidel Castro volt az, aki erőteljesen felszólalt a társadalmi igazságosság érdekében a nemzetközi fórumokon, és részvétét fejezte ki Fidel Castro családjának és a kubai népnek.

A 193 ENSZ-tagállam közül 134-et tömörítő G-77-ek részéről Virachai Plasai thai nagykövet emelte ki Fidel Castro az egész világra gyakorolt hatását és örökségét, és felidézte, hogy Fidel mindig kész volt segíteni azoknak az országoknak, amelyeknek szükségük volt rá.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

Látogatók száma

mod_vvisit_counterMa125
mod_vvisit_counterTegnap1685
mod_vvisit_counterA héten7208
mod_vvisit_counterMúlt héten12340
mod_vvisit_counterA hónapban42093
mod_vvisit_counterMúlt hónapban50180
mod_vvisit_counterÖsszesen3262420
2010. december 3. óta

logo