• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális A bolíviai elnök az óceánközi átjáró fontosságát hangsúlyozta
A bolíviai elnök az óceánközi átjáró fontosságát hangsúlyozta
2016. október 25. kedd, 20:36

Evo Morales bolíviai elnök hétfőn annak az óceánközi átjáró projektnek a fontosságát hangsúlyozta, amelynek célja Bolívián keresztül összekötni az Atlanti- és a Csendes-óceánt a brazíliai Santos és a perui Ilo kikötők között.

A keleti Santa Cruz tartományban lévő Robore városában rendezett ünnepségen a dél-amerikai ország államfője bejelentette, hogy a jövő hónapban egy találkozón vesz részt Peruban, ahol ennek és más ezt kiegészítő munkálatoknak a részleteit fogják megvitatni.

Egy sor beruházást hajtanának végre a projekt keretében - Fotó: RT

A bolíviai közberuházási miniszter, Milton Claros elmondása szerint kormánya és a perui kormány november 4-én két megállapodást fog aláírni ezzel a projekttel kapcsolatban.

„A perui féllel való tárgyalások eredményképpen fejleszteni szeretnénk Ilo kikötőjét, javítani annak a bolíviai utakról való megközelíthetőségét, és egy szakértői bizottságot is létre fogunk hozni egy óceánközi vasút megépítésére” – magyarázta Milton Claros egy sajtótájékoztatón.

Claros megerősítette, hogy Paraguay is csatlakozni kíván a projekthez, amelynek révén könnyebbé válik az áruforgalom Dél-Amerikában, és enyhítheti a gazdasági hiányokat illetve azokat a károkat, amelyek Bolíviát a tengertől való elzártsága miatt érik.

Forrás: Prensa Latina

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo