• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális A szökésben lévő drogbáró fia kiírhatta apja tartózkodási helyét a Twitterre
A szökésben lévő drogbáró fia kiírhatta apja tartózkodási helyét a Twitterre
2015. szeptember 08. kedd, 06:44

Joaquín „El Chapo” Guzmán, a szökésben lévő drogbáró eltűnt a hatóságok szeme elől mióta júliusban megszökött egy mexikói börtönből, de fia talán nyomot hagyott a Twitteren.

Augusztus 31-én Guzmán fia, Alfredo Guzmán Salazar egy olyan fényképet rakott ki a Twitterre, amelyen apja és egy azonosítatlan férfi társaságában egy étteremben ül. Bár a fényképen nem sok részlet látszik, és az arcokat is emotikonokkal takarták el (Guzmán bajsza látható a baloldalon), a Twitter-üzenetet Costa Rica geotaggel látták el.

Hogy ez a drogbáró 29 éves fiának melléfogása-e vagy szándékos félrevezetés, egyelőre nem tudni.

„Chapo az egyik legintelligensebb csempész” – mondta Phil Jordan, a DEA egykori tisztje. „Fia nem a legbriliánsabb elme. Leginkább az látszik rajta, hogy nem örökölte az apja intelligenciáját. De nem tartom kizártnak, hogy ezzel próbálják félrevezetni a hatóságokat.”

A szóban forgó hely minden valószínűség szerint nem az ország Costa Rica, hanem az ugyanilyen nevű város Guzmán szülőhazájában, Sinaloa államban. „Úgy véljük, hogy a szóban forgó Costa Rica nem a mi országunk, hanem egy mexikói város” – mondta a CNN-nek Marco Monge, a Costa Rica-i nyomozóügyészség szóvivője. „Jelenleg nem folyik Guzmán ellen nyomozás vagy művelet Costa Ricában.”

A múlt hónapban Chuck Rosenberg, a DEA jelenlegi igazgatója újságíróknak azt nyilatkozta, hogy szerinte Guzmán még mindig Mexikóban van, de hangsúlyozta, hogy ezt csupán a tapasztalataira alapozott tipp.

Az Altiplano börtönből való szökése után a mexikói hatóságok 3,8 millió dolláros jutalmat ajánlottak fel Guzmánért.

Írta: Carman Tse

Forrás: laist.com

Fordította: Latin-Amerika Társaság

 

logo