• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális
A chavisták huszonhárom államból tizenhetet megnyertek a venezuelai regionális választásokon, az ellenzék csalást kiált
2017. október 16. hétfő, 11:30

Nicolás Maduro elnök Venezuelai Egyesült Szocialista Pártja (PSUV) nyert tizenhetet a huszonhárom államból a vasárnapi venezuelai regionális választásokon, erősítette meg a Nemzeti Választási Tanács (CNE).

 
A Guantánamói-öbölben vagyok. Az Egyesült Államok kormánya halálra éheztet
2017. október 16. hétfő, 08:44

Huszonhárom napja nem volt étel a gyomromban. Szeptember 20-án kijelentették, hogy nem táplálnak tovább bennünket. Úgy döntöttek, hogy inkább elsorvasztanak bennünket, és hagynak meghalni.

 
Guatemalában fogták el a MS-13 banda vezetőjét
2017. október 15. vasárnap, 21:56

A guatemalai rendőrség őrizetbe vette a hírhedt Mara Salvatrucha (MS-13) utcai banda vezetőjét. A Twitteren azt írták, hogy Ángel Gabriel Reyes Marroquínra, vagyis Blancóra a fővárostól ötven kilométerre nyugatra fekvő Chimaltenango városában bukkantak rá.

 
Paraguayban betiltották az úgynevezett „genderideológiát” az állami iskolákban
2017. október 14. szombat, 15:33

A paraguayi oktatási minisztérium megtiltotta az állami intézményeknek, hogy bármilyen olyan oktatási anyagot használjanak, amelyek a diákokat a nemek közötti egyenlőségre tanítják, amit a minisztérium „genderelméletnek” vagy „genderideológiának” nevezett.

 
Chile több mint hatvan szíriai menekültet fogad be
2017. október 13. péntek, 19:26

Chile is csatlakozott azokhoz a latin-amerikai országokhoz, amelyek menedéket nyújtanak a polgárháború elől elmenekülő szíriai családoknak.

 
Másodszorra is bíróság elé áll a népirtással vádolt egykori guatemalai diktátor
2017. október 13. péntek, 09:03

Efraín Ríos Montt népirtás vádjával pénteken újra bíróság elé áll, jelentette be az áldozatok egyik ügyvédje. Ez már a második próbálkozás lesz Ríos Montt elítélésére, akit azzal vádolnak, hogy a hosszú ideig tartó polgárháború során maja indiánok lemészárlására adott parancsot.

 
Ne mondjuk többet, hogy Kolumbusz „felfedezte” az amerikai kontinenst, mert ez semmibe veszi az őslakosok történelmét
2017. október 12. csütörtök, 12:30

Valamivel több mint száz évvel ezelőtt Peruban a Yale Egyetem egy magas történész professzora elindult a Cusco északnyugati részén lévő völgyben felállított táborából, átkelt egy köderdőn, és egy közel 2.500 méterrel a tengerszint felett húzódó hegygerincre jutott. Ott, magasan a zúgó Urubamba folyó fölött egy ősi kőből épült fellegvárra bukkant; faragott teraszos templomokra és sírokra, gránitépületekre és csiszolt falakra, amelyeket az évszázadok alatt benőttek az indák és a növényzet.

 
A FARC-ot hivatalosan is nyilvántartásba vették politikai pártként
2017. október 11. szerda, 22:27

A Közösség Kolumbiai Alternatív Forradalmi Ereje (FARC) vezetői bejelentették, hogy a Nemzeti Választási Tanács hivatalosan is nyilvántartásba vette a szervezetet, mint törvényes politikai pártot, ami részt vehet a választásokon.

 
Vizsgálat indult a kilenc meggyilkolt kolumbiai földműves ügyében
2017. október 10. kedd, 22:13

A múlt heti kolumbiai földművesek ellen elkövetett mészárlás hat áldozatát azonosították szombaton a miután hivatalos nyomozást indítottak az ügy felderítésére.

 
Ernesto „Che” Guevara öröksége
2017. október 09. hétfő, 19:53

Ernesto Che Guevarát egy bolíviai katona végezte ki a bolíviai La Higuera faluban 1967. október 9-én. A katona egyenesen Bolívia akkori elnökétől, René Barrientostól származó parancsot teljesített. Röviden szólva Guevarát azért végezték ki, mert attól tartottak, hogy a tárgyalása nagy publicitást kapna, és szimpátiát ébreszthetne Guevara és ügye iránt.

 
„Olyannak lenni, mint Che”: Kuba a forradalmár halálának 50. évfordulójára emlékezik
2017. október 08. vasárnap, 21:55

Több százezer kubai és külföldi vendégek özönlöttek a kubai Santa Clarába, hogy a kubai forradalom egyik vezetője, Ernesto „Che” Guevara előtt tisztelegjenek.

 
Kubai orvosok tartják életben Che örökségét a bolíviai La Higuerában
2017. október 08. vasárnap, 15:23

A bolíviai La Higuerában, a forradalmár, Ernesto „Che” Guevara meggyilkolásának helyszínén dolgozó kubai orvosok azt mondják, hogy azon vannak, hogy életben tartsák Che szellemiségét, amit orvosként és forradalmárként képviselt.

 
A chileiek többsége szerint a mapucsék nem tekintik magukat „chileinek”
2017. október 07. szombat, 23:01

A Cadem közvélemény-kutató cég a héten nyilvánosságra hozta a mapucse-konfliktusról és az azzal kapcsolatos kérdésekről készített legutóbbi felmérésének eredményeit, amelyekből az derül ki, hogy a chileiek csupán 36 százaléka véli úgy, hogy a mapucsék „chileinek” érzik magukat.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 219

logo