• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális
Kuba az ígéretéhez híven kiválasztotta azokat az egykori FARC-lázadókat, akik orvosnak tanulhatnak a szigetországban
2017. augusztus 20. vasárnap, 20:15

Kiválasztották azt az első körben kétszáz, elsősorban korábbi FARC-gerillát, de fiatal kolumbiai parasztokat is, akik Kubában orvosnak tanulhatnak. A kubai Latin-amerikai Orvosi Iskola (ELAM) orvosaiból és Kuba kolumbiai nagykövetségének tisztviselőiből álló bizottság a héten fejezte be a kiválasztási eljárást.

 
Kolumbia: A koka alternatívája nyomában
2017. augusztus 20. vasárnap, 09:57

A dél-kolumbiai Putumayo távoli vidékén a gazdaság szinte teljesen egy dolgon alapszik: a kokain alapanyagául szolgáló kokán.

 
Ragyog a guyanai aranyipar
2017. augusztus 19. szombat, 20:48

Arany év lehet az idei Guyana jövedelmező aranyipara számára. Az iparág szakértői szerint a termelés robbanásszerűen nő, és az ország jó úton halad afelé, hogy elérje a 2017-re kitűzött célokat.

 
Chilei abortusztörvény: „A terhességem kínszenvedés volt”
2017. augusztus 17. csütörtök, 21:50

Paola Valenzuela negyvenéves volt, amikor kiderült, hogy terhes a második gyermekével. „A férjem és én nagyon izgatottak voltunk, hogy születik még egy gyermekünk, és az akkor kilencéves fiam is nagyon örült, hogy lesz egy kisöccse” – idézi fel.

 
Nem aratott osztatlan sikert Trump venezuelai beavatkozási terve
2017. augusztus 17. csütörtök, 07:42

Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump pénteken úgy fogalmazott, hogy kormányzata „szükség esetén akár katonai erővel is kész fellépni”, hogy megszüntesse azt a „veszélyes felfordulást” mely Venezuelában alakult ki. Ez a kijelentése azonban úgy tűnik, hogy nem aratott osztatlan tetszést sem az érintett felek, sem mások köreiben.

 
Kolumbiában befejeződött a FARC fegyvereinek átadása
2017. augusztus 16. szerda, 08:29

Az ENSZ felügyelete mellett az egykori kolumbiai FARC-lázadók birtokában lévő utolsó fegyverek is elszállításra kerültek.

 
Óscar Romeróra emlékeznek születésének 100. évfordulóján
2017. augusztus 15. kedd, 23:45

Születésének századik évfordulóján a „szegények püspökének”, Óscar Romerónak az életét ünneplik szerte a világon. Ricardo Ezzati, Ferenc pápa El Salvador-i különleges küldöttje celebrál misét a tiszteletére augusztus 15-én, és számos más országban is megemlékeznek az alkalomról.

 
India kútfúrógépeket adományoz a szárazság sújtotta Bolíviának
2017. augusztus 15. kedd, 23:13

Az indiai kormány két kútfúrógépet adományoz Bolívia Beni megyéjének, hogy ezzel enyhítse az aszály hatásait, jelentette be a régióbeli Szarvasmarha-tartó Szövetség (Fegabeni) elnöke, Abdón Nacif Abularach.

 
Hat ember ellen emeltek vádat Chilében Eduardo Frei Montalva exelnök meggyilkolásáért
2017. augusztus 14. hétfő, 14:07

Egy chilei bíró hat ember ellen emelt vádat az egykori elnök, Eduardo Frei Montalva 1982-es meggyilkolása ügyében.

 
Óriási tömeg gyűlt össze Argentínában az eltűnt aktivistáért
2017. augusztus 13. vasárnap, 12:55

Több ezer ember gyűlt össze a Buenos Aires-i elnöki palota előtt, hogy követelje Mauricio Macri elnök kormányától Santiago Maldonado aktivista felkutatását, akinek augusztus 1-én veszett nyoma.

 
Evo Morales szerint a háborúk a kapitalizmus válságának megoldására szolgálnak
2017. augusztus 12. szombat, 23:29

Evo Morales bolíviai elnök bírálta az éleződő nemzetközi konfliktust, és azt mondta, hogy a háborút az „imperialista” hatalmak arra használják, hogy megoldják vele a kapitalizmus válságát.

 
Venezuela gondjai foglalkoztatják a nyugatot, de miért hagyják figyelmen kívül Brazília problémáit?
2017. augusztus 12. szombat, 23:22

Venezueláról beszél mindenki. Pontosabban Venezuela jut eszébe mindig az újságíróknak, amikor meglátják Jeremy Corbynt: el fogja elítélni Nicolás Maduro elnököt? Mi az álláspontja Venezuelával kapcsolatban, és ez hogyan hat a Nagy-Britanniával kapcsolatos elképzeléseire? Venezuela – egy összetett ország, amelynek hosszú történelme nem Hugo Chávez elnökkel és még kevésbé Jeremy Corbynnal kezdődött – aktuális problémáit azonban jórészt ignorálják vagy félretolják. De ebben nincsen semmi új: a legtöbb esetben a latin-amerikai problémákat nyugati lencsén keresztül szokás nézni.

 
Hetvenéves korában elhunyt Patricio Echegaray, az Argentin Kommunista Párt főtitkára
2017. augusztus 10. csütörtök, 21:39

Több hetes kórházi kezelés után augusztus 9-én, szerdán hetvenéves korában elhunyt az argentin és a latin-amerikai baloldal történelmi vezetője és az Argentin Kommunista Párt főtitkára, Patricio Echegaray.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 213

logo