• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális
Felülvizsgálják a vitatott csecsemőgyilkossági ügyet El Salvadorban
2017. december 13. szerda, 23:08

El Salvador-i bírók döntést készülnek hozni arról, hogy szabadon bocsátják-e azt a nőt, akit gyilkosságért ítéltek el, miután csecsemőjét holtan találták.

 
Jeruzsálem Palesztina, üzenték a chilei tüntetők Trumpnak
2017. december 13. szerda, 21:29

Körülbelül kétezer ember tüntetett az Egyesült Államok chilei nagykövetségénél hétfőn. Donald Trump amerikai elnök azon döntése ellen tiltakoztak, hogy Jeruzsálemet Izrael fővárosának ismerte el.

 
„Előrelépés”: Bolívia enyhíti az abortusz jogi szabályozását
2017. december 07. csütörtök, 23:25

Bolíviai parlamenti képviselők a vallásos jobboldal heves tiltakozása ellenére tovább enyhítették az ország abortusztörvényeit.

 
Michelle Bachelet környezetvédelmi díjat kapott az ENSZ-től
2017. december 07. csütörtök, 23:18

Michelle Bachelet chilei elnök első latin-amerikai államfőként megkapta az ENSZ tekintélyes „A Föld Bajnoka” díját. A kitüntetés, amelyet a világszervezet kedden adott át, és amivel olyan személyeket vagy szervezeteket ismer el, akik a környezet megóvásának elősegítésén dolgoznak, az ENSZ legnagyobb környezetvédelmi elismerése.

 
Negyven év után találkozhatott igazi rokonaival a csecsemőként elrabolt argentin nő
2017. december 06. szerda, 23:58

A Plaza de Mayo Nagymamái emberi jogi szervezet erőfeszítéseinek köszönhetően egy újabb újszülöttként az anyjától elrabolt nő találkozhatott végre igazi rokonaival. A negyvenéves Adriana, aki nem szerette volna elárulni a vezetéknevét, személyazonosságára egy önként vállalt DNS-teszt után derült fény.

 
Hatalmas kokainszállítmányt találtak egy hajórakomány banán között
2017. december 06. szerda, 22:24

Közel hat tonna kokaint találtak banánok közé rejtve egy hajó fedélzetén a dél-spanyolországi Algecirasban. A rendőrség és a vámhatóság által lefoglalt kábítószer két évtized óta a legnagyobb kokainszállítmány, amit Európában elfogtak. Az elkobzott drog becsült értéke 249 millió dollár.

 
A rendőrség megtagadta az engedelmességet a hondurasi kormánynak
2017. december 05. kedd, 23:13

A hondurasi rendőrség bejelentette, hogy meg fogja tagadni a hivatalban lévő elnök, Juan Orlando Hernández kormánya által kiadott parancsok teljesítését, és a laktanyákban marad, amíg a november 26-i vitatott elnökválasztások után kialakult politikai válság nem oldódik meg.

 
Életfogytiglanra ítélték az argentin „halálrepülők” pilótáit
2017. december 04. hétfő, 00:20

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték az argentin hadsereg két korábbi pilótáját Ferenc pápa egyik közeli barátjának halálában játszott szerepükért, akit egy repülőgépből dobtak a tengerbe az 1976 és 1983 közötti argentin diktatúra idején.

 
Kiadták Spanyolországnak a jezsuiták 1989-es meggyilkolásával vádolt egykori salvadori ezredest
2017. december 02. szombat, 19:28

Kiadták Spanyolországnak az El Salvador-i hadsereg egykori ezredesét, akit hat jezsuita pap, a házvezetőnőjük és annak tizenéves lánya 1989-es meggyilkolásával vádolnak a közép-amerikai országban.

 
Hondurasi választások: A hadsereggel próbálják elfojtani a zavargásokat
2017. december 02. szombat, 18:41

A hondurasi hadsereg és rendőrség plusz jogosultságokat kapott a múlt vasárnapi vitatott elnökválasztások után kitört erőszakos zavargások megfékezésére. Ebal Díaz kormánytisztviselő elmondta, hogy felfüggesztették az „alkotmányos garanciákat” és kijárási tilalmat rendeltek el.

 
Franco Nero Kubába látogatott
2017. november 30. csütörtök, 23:20

Franco Nero veterán olasz színész a szigetországban megrendezett Olasz Kultúra Hete keretében Kubába látogatott, hol számos intézményt keres fel.

 
A választópolgárok több mint 85 százaléka szavazott a kubai választásokon
2017. november 28. kedd, 22:12

7.608.404 kubai járult az urnákhoz vasárnap, hogy önkormányzati képviselőket válasszon, számolt be róla az Országos Választási Bizottság (CNE) elnöke, Alina Balseiro.

 
Két jelölt is győztesnek tartja magát a hondurasi választásokon
2017. november 28. kedd, 15:47

A hondurasi választási bíróság hétfőn közzétette a vasárnapi választások részleges eredményeit, amelyek szerint Salvador Nasralla ellenzéki jelölt öt százalékkal vezet Juan Orlando Hernández elnök előtt, aki azonban meg van győződve arról, hogy a vidékről beérkező szavazatok meg fogják fordítani az állást. A végső eredmények csütörtökön várhatók.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 224

logo