• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális
Az ENSZ szerint a FARC befejezte a fegyverei beszolgáltatását
2017. június 27. kedd, 20:51

A kolumbiai FARC-lázadók átadták személyes tulajdonban lévő fegyvereiket, ezzel a meghosszabbított határidő lejárta előtt teljesítették a fegyverek beszolgáltatását, jelentették be az ENSZ Kolumbiában tartózkodó megfigyelői.

 
Hivatalosan is korrupcióval vádolják Michel Temert
2017. június 27. kedd, 08:03

Michel Temer brazil elnököt az állam főügyésze kenőpénzek elfogadásával vádolta meg. A gyanú szerint pénzt fogadott el egy húscsomagoló nagyvállalat a korrupciós botrányban érintett főnökétől. Temer tagadja, hogy törvénysértést követett volna el.

 
Egy jelentés szerint több mint ezer rejtett sírt tártak fel Mexikóban
2017. június 26. hétfő, 19:46

A közelmúltban több mint ezer rejtett sírt fedeztek fel Mexikóban, amelyekben 2014 koponyát találtak, derül ki egy tudományos és emberi jogi szervezetek által írt jelentésből.

 
Dokumentumok tanúsága szerint náci kémek robbantásokat terveztek Chilében
2017. június 26. hétfő, 19:27

A chilei polgári rendőrség csütörtökön olyan második világháborús aktákat hozott nyilvánosságra, amelyekből az derül ki, hogy a dél-amerikai ország fő kikötővárosában, Valparaísóban működő náci ügynökök el akarták pusztítani a Panama-csatornát.

 
Michelle Bachelet bocsánatot kért a mapucse őslakosok ellen elkövetett „szörnyűségekért”
2017. június 25. vasárnap, 18:06

Michelle Bachelet chilei elnök bocsánatot kért a chilei mapucse őslakosoktól azokért a „hibákért és szörnyűségekért”, amelyeket az állam követett el ellenük, és ígéretet tett arra, hogy több hatalmat és forrást biztosít a számukra.

 
Betiltották a kutyaviadalokat Mexikóban
2017. június 25. vasárnap, 17:53

A mexikói kongresszus két hónappal ezelőtt megszavazta azt a törvényt, amely szerint illegális az országban kutyákat szórakozás céljából rendezett viadalokra nevelni és kiképezni. A törvény a Szövetség Hivatalos Közlönyében való megjelenéssel most jogerőre emelkedett.

 
A Miami Ötök egyike bírálta Trumpot az enyhülési politika akadályozásáért
2017. június 25. vasárnap, 16:39

Az öt bebörtönzött miami hős egyike, Fernando González szerdán úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok hazája elleni blokádja bukásra van ítélve.

 
Chile a 2026-os labdarúgó világbajnokság megrendezésén gondolkodik
2017. június 25. vasárnap, 16:36

Csütörtökön a dél-amerikai ország Németország ellen játszott Konföderációs Kupa mérkőzése előtt a Chilei Labdarúgó Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy vitát szeretne kezdeményezni a rendezés megpályázásának lehetőségéről.

 
„Folytatólagos és visszataszító”: Bolívia elítéli az izraeli telepeket
2017. június 23. péntek, 23:09

Bolívia élesen elítélte Palesztina folytatódó izraeli megszállását, és megerősítette a támogatását a palesztin nép önrendelkezése felé az ENSZ Biztonsági Tanácsában június 20-án, kedden.

 
A mexikói kormány ügyvédek, aktivisták és újságírók ellen kémkedik
2017. június 23. péntek, 22:01

Kormányügynökségek a mexikói kormány hangos bírálóinak számító újságírók, aktivisták és ügyvédek ellen folytattak titkos adatgyűjtést a terrorizmus elleni harc címszó alatt, derült ki a New York Times legújabb oknyomozásából, amit hétfőn tettek közzé.

 
Brazília: A burzsoázia megosztott – itt az idő cselekedni!
2017. június 21. szerda, 18:25

A brazil belpolitikai válságból továbbra sem látszik kiút. Ennek kapcsán közöljük az Esquerda Marxista június 20-ai állásfoglalását.

 
A Human Rights Watch szerint Brazília segíthetne a venezuelai emberi jogi helyzet javításában
2017. június 20. kedd, 20:59

Akik még mindig azt gondolják, hogy a Human Rights Watch (HRW) tényleg egy emberi jogi szervezet, azok számára José Miguel Vivanco, a szervezet amerikai részlegének vezetője ezt erősen igyekszik megcáfolni.

 
Trump visszaállítja a hidegháborús utazási tilalmat és bizonyos kereskedelmi korlátozásokat Kubával szemben
2017. június 16. péntek, 23:18

Kampányígéretéhez híven, miszerint visszavonja az Obama-kormány korábbi közeledését Havannához, Donald Trump amerikai elnök keményvonalas Kuba-politikát jelentett be pénteken. A miami Manuel Artime Színházban tartott beszédében Trump azt mondta, hogy el fogja törölni elődje „teljesen egyoldalú megállapodását Kubával”.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 209

logo