• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek A Chevron-ügy
A Chevron-ügy
Egy amerikai bíróság a Chevron javára döntött az ecuadori környezetszennyezési ügyben
2016. augusztus 08. hétfő, 22:49

Egy amerikai szövetségi fellebbviteli bíróság hétfőn a Chevron olajvállalat javára döntött egy több mint húsz éve húzódó ügyben. Ezzel megakadályozta, hogy az egyik ecuadori őslakos közösség hozzájusson ahhoz a 8,6 milliárd dolláros kártérítéshez, amit korábban ítéltek meg nekik az olajvállalat által az amazóniai esőerdőben okozott környezeti károkért.

 
A kanadai bíróság ítélete után a törvény „végre utoléri a Chevront”?
2015. szeptember 05. szombat, 12:24

„Az emberi jogok és vállalati elszámoltathatóság nagy győzelmeként” ünnepelték a kanadai Legfelsőbb Bíróság pénteki egyhangú ítéletét, mely szerint ecuadori falusiak egy csoportja több milliárd dolláros környezetszennyezési pert indíthat a Chevron olajipari óriás ellen Ontario tartományban.

 
Brad, cselekedj helyesen!
2015. május 14. csütörtök, 06:19

Ecuador új kampányt indított a Chevron-ügyben #BradDoTheRightThing (vagyis: Brad, cselekedj helyesen) címmel. Ebben arra kérik Brad Pitt amerikai színészt, hogy ne készítsen filmet egy olyan könyvből, ami hazugságokat terjeszt a Chevron által okozott hatalmas pusztításról. Az alábbiakban olvashatjátok a petíció szövegét magyarul.

 
A Chevron-szalagok
2015. április 22. szerda, 20:48

Az igazságért, az igazságszolgáltatásért és a környezet egészségéért dolgozunk minden nap. Abban a reményben tesszük ezt, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor azok a bolygót megkárosító gonosz és korrupt tettek, amelyeket a politikusok és nagyvállalatok elkövetnek, napvilágra kerülnek.  Egy ilyen történelmi nap a mai.

 
A hágai bíróság Ecuador javára döntött a Chevron-ügyben
2015. március 13. péntek, 23:49

A Nemzetközi Bíróság (ICJ) csütörtökön helybenhagyta az ecuadori bíróság 2011-es ítéletét, amely 9,5 milliárd dolláros kártérítés megfizetésére kötelezi amerikai székhelyű Chevron olajvállalatot. A pénzt körülbelül 30 ezer ecuadori kapja, akiknek többsége őslakos.

 
Correa egy a Chevront elítélő videót tett közzé
2014. október 20. hétfő, 21:54

Chevron: szennyezés, borzalom, ökocídium, mohóság, pusztítás, gyalázat, hanyagság. Ez az üzenete annak a videónak, amit a hétvégén Ecuador elnöke, Rafael Correa mutatott be, hogy ezzel emlékeztesse a világot azokra az atrocitásokra, amiket a Chevron amerikai olajóriás ecuadori Amazóniában elkövetett.

 
A Chevron súlyos szennyezést okozott az amazóniai esőerdőben
2014. június 30. hétfő, 07:42

Egy csoport amerikai tudós jelentése szerint a Chevron széleskörű szennyezést okozott az ecuadori esőerdőben lévő őslakos területeken, és a mérgező szennyezés ma is fennáll, ami ellentmond a vállalat környezetvédelmi perében előadott védekezésének.

 
A Chevron elhagyja otthonát, és Texas Two Stepet jár
2014. május 31. szombat, 07:25

Az ország középső része, 300 kilométerre Fort Worth-től, váratlan turistaáradattal fog szembesülni, amikor a Chevron szerdán itt tartja éves közgyűlését.

 
Ma van az AntiChevron Nemzetközi Tiltakozó Nap
2014. május 21. szerda, 13:29

Ecuadoriak, akik közül sokan a saját bőrükön tapasztalják azokat a környezeti károkat, amiket a Chevron egyesült államokbeli olajvállalat okozott, világméretű megmozdulást szerveztek mára transznacionális vállalat káros tevékenysége ellen.

 
Nyílt levél a nyugdíjpénztárak igazgatóihoz a Chevron etikájáról és befektetéseiről
2014. május 20. kedd, 06:59

Ne feledjük a Chevron/Texaco örökségét, amit Ecuador amazóniai őserdeiben hagyott!

 
Fényképes tiltakozó akció a Chevron környezetszennyezése ellen Ecuadorban
2014. május 19. hétfő, 19:34

A Latin-Amerika Társaság vezetésével alakult támogatói csoport is csatlakozott a világméretű #AntiChevron kampányhoz, amely az amerikai kőolajvállalat Ecuadorban elkövetett óriási környezetszennyezése ellen tiltakozik az egész világon.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3

logo