• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális
Felháborodást váltott ki a melegellenes „terápia” mellett hozott ítélet Brazíliában
2017. szeptember 21. csütörtök, 12:10

Egy brazíliavárosi szövetségi bíró, Waldemar de Carvalho egy olyan pszichológus javára ítélt, akinek visszavonták az engedélyét, mert úgynevezett „átváltoztató terápiát” hirdetett. Az evangélikus pszichológus Rozangela Justino a homoszexualitást „betegségnek” nevezte.

 
Havannai embereink
2017. szeptember 20. szerda, 22:43

Szeptember 17-ei sajtótájékoztatóján Rex Tillerson [amerikai] külügyminiszter elmondta, hogy a Trump-adminisztráció az Egyesült Államok havannai nagykövetségének bezárását fontolgatja a rejtélyes sérülések miatt, amelyeket amerikai diplomaták elszenvedtek 2016 vége és 2017 eleje között. Mindössze két nappal korábban öt republikánus szenátor, köztük a floridai Marco Rubio, arra sürgette Tillersont, hogy zárassa be a nagykövetséget, és utasítsa ki az összes kubai diplomatát az Egyesült Államokból visszavágásként a feltételezett támadásokért.

 
Az Irma hurrikán okozta pusztítás miatt egy hónappal elhalasztják a kubai választásokat
2017. szeptember 19. kedd, 21:28

Az Irma hurrikán okozta pusztítás miatt a kubai államtanács egy hónappal elhalasztja az októberben esedékes helyhatósági választásokat.

 
Nem engedtek be az Egyesült Államokba egy mexikói tanárt, hogy átvegye a díját
2017. szeptember 19. kedd, 20:48

Nem engedték, hogy a díjátadóra az Egyesült Államokba utazzon az a mexikói általános iskolai tanár, aki azért részesült elismerésben, mert egy elszigetelt őslakos közösséget bekapcsolt a világhálóba.

 
A WFP 5,7 millió dollárnyi élelmiszer-segélyt juttat el több mint 650 ezer kubaihoz
2017. szeptember 18. hétfő, 18:09

Az Élelmezési Világprogram (WFP) igazgatója, David Beasley szombaton bejelentette, hogy a szervezet 5,7 millió dollár értékű élelmiszer-segélyt juttat el több mint 650 ezer kubaihoz az Irma hurrikán okozta hatalmas pusztítás után.

 
Az Egyesült Államok bezárhatja a kubai nagykövetségét a diplomatáit ért „hangtámadás” miatt
2017. szeptember 17. vasárnap, 22:37

Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy bezárja kubai nagykövetségét, miután az ott dolgozó diplomatákat Washington szerint egy „hangtámadást” miatt egészségkárosodás érte. Rex Tillerson amerikai külügyminiszter azt mondta, hogy „még mérlegelik” annak lehetőségét, hogy bezárják-e havannai diplomáciai képviseletüket, vagy sem.

 
A chilei egyetemi tandíj a legmagasabbak között van a világon
2017. szeptember 16. szombat, 18:27

A héten publikált Education at a Glance 2017 című jelentés szerint a chilei egyetemi hallgatók fizetik a második legmagasabb tandíjat a világon az egyesült államokbeliek után.

 
Az argentin diákok iskolák elfoglalásával tiltakoznak az oktatási reformok ellen
2017. szeptember 15. péntek, 21:42

Több tucat argentin diák öt középiskolát szállt meg Buenos Airesben, hogy így tiltakozzanak a Mauricio Macri elnök kormánya által javasolt oktatási reformok ellen.

 
Újabb bűncselekményekkel vádolták meg Michel Temer brazil elnököt
2017. szeptember 15. péntek, 20:28

Brazília korrupcióellenes főügyésze Michel Temer elnököt az igazságszolgáltatás akadályozásával és zsarolással vádolta meg. Ezek újabb vádak ellene, mert korábban már megvádolták korrupcióval a JBS húscsomagoló cég tulajdonosaival kötött vádalkuk keretében tett vallomások alapján.

 
A Chilei Kommunista Párt parlamenti képviselője a Pinochet-korszakhoz kötődő emlékművek és utcanevek eltávolítását javasolja
2017. szeptember 14. csütörtök, 22:56

A Chilei Kommunista Párt parlamenti képviselője, Karol Cariola benyújtott egy számos más képviselő által is aláírt törvényjavaslatot, aminek alapján eltávolítanák minden az 1973 és 1990 között Chilét véres kézzel irányító Augusto Pinochet katonai diktatúrájához köthető személy emlékművét és átneveznék a nekik emléket állító köztereket.

 
Lucía Topolansky lett Uruguay első női alelnöke
2017. szeptember 14. csütörtök, 10:54

José Mujica korábbi elnök szenátor felesége, Lucía Topolansky lett Uruguay első női alelnöke. Topolansky azután vette át a posztot, hogy az előző alelnök, Raúl Sendic korrupciós vádak miatt lemondani kényszerült.

 
Nem Santiago Maldonado DNS-ét találták meg a rendőrségi járművekben
2017. szeptember 13. szerda, 20:59

Az argentin rendőrségi járművekből vett DNS-minták nem egyeznek a Santiago Maldonado rokonaitól vett mintákkal, ami bonyolítja azokat a vádakat, amelyek szerint a rendőrség lehet a felelős az argentin aktivista eltűnéséért.

 
Peruban szabadon bocsátották a Fényes Ösvény vezetőjét bújtató balett-táncosnőt
2017. szeptember 12. kedd, 21:21

Huszonöt börtönben töltött év után kiszabadult az a balett-táncosnő, aki lakásában bújtatta Peru legkeresettebb személyét. A ma 52 éves Maritza Garrido Leccát 1992-ben ítélték el, miután a Fényes Ösvény lázadó csoport vezetőjét, Abimael Guzmánt az ő lakásában tartóztatták le.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 217

logo