• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Aktuális
Hivatalosan közölték, hogy Santiago Maldonado megfulladt
2017. november 24. péntek, 23:33

Gustavo Leal bíró ma Buenos Airesben hivatalosan azt közölte, hogy Santiago Maldonado halálát az okozta, hogy belefulladt a Chubut folyóba.

 
José Mujica: A felsőoktatásnak „mindenki számára elérhetőnek” kellene lennie
2017. november 24. péntek, 22:52

José Mujica korábbi uruguayi elnök nem vesztegeti az időt. Ugyanazon a napon, amelyen a Világbank azt javasolta a brazil kormánynak, hogy csökkentse az ingyenes szövetségi egyetemi programjait, az uruguayi exállamfő kiállt egy olyan világ védelmében „amelyben a felsőoktatás minden társadalmi osztály számára elérhető, nem csak kevesek számára”.

 
Kiutasítottak Hondurasból egy venezuelai zenekart
2017. november 21. kedd, 13:26

A hondurasi kormány vasárnap új feltételeket vezetett be a vízum megszerzéséhez a venezuelai állampolgárokkal szemben, néhány nappal azután, hogy vitatható körülmények között kiutasítottak az országból egy népszerű venezuelai baloldali orientációjú együttest.

 
Az ENSZ szerint a guatemalaiak 83 százaléka él mélyszegénységben
2017. november 20. hétfő, 11:46

Az ENSZ képviselője a közép-amerikai országban tett kétnapos látogatása után azt a megdöbbentő kijelentést tette, hogy a guatemalaiak 83 százaléka mélyszegénységben él.

 
Chilei választások: A konzervatív Piñera és a szocialista Guillier került be a második fordulóba
2017. november 20. hétfő, 09:39

A szavazatok több mint 90 százalékának összeszámolása után a 67 éves milliárdos, Sebastán Piñera a szavazatok 37 százalékát szerezte meg. A 2010 és 2014 között már egyszer az államfői posztot betöltő Piñera szocialista vetélytársával, a 23 százalékot szerző Alejandro Guillierrel fog megmérkőzni a december 17-i második fordulóban.

 
Elbúcsúzott Kuba magyarországi nagykövete
2017. november 18. szombat, 00:27

Ötéves mandátuma lejártával hazautazik Julio César Cancio Ferrer, a Kubai Köztársaság nagykövete és felesége, María Estela Peralta Díaz, a konzuli ügyekben megbízott tanácsos. Cancio Ferrer úr posztjára a napokban új nagykövet érkezik.

 
A vidéki argentin gyerekek fele dolgozni kényszerül
2017. november 17. péntek, 22:47

Az öt és tizenöt év közötti vidéki argentin gyerekek több mint ötven százaléka dolgozni kényszerül, hogy anyagilag támogassa a családját, derült ki egy az argentin Munkaügyi Minisztérium által megrendelt felmérésből. A városi területeken ez a szám csupán 9,4 százalék.

 
Oroszország és Venezuela adósság-átütemezési megállapodást kötött
2017. november 16. csütörtök, 21:04

Oroszország belegyezett Venezuela 3,15 milliárd dolláros adósságának átütemezésébe, amivel levegőhöz jutott a pénzügyileg szorongatott helyzetben lévő dél-amerikai ország. A szerdán bejelentett megállapodás lehetővé teszi, hogy Venezuela Oroszországgal szembeni adósságát a következő hat évben csak „minimális” mértékben törlessze.

 
Pedro Pablo Kuczynski tagadja az Odebrecht-botrányban való érintettségét
2017. november 16. csütörtök, 20:41

Pedro Pablo Kuczynski perui elnök tagadja, hogy kampányához adományokat vagy kenőpénzeket fogadott volna el az Odebrecht brazil építőipari nagyvállalattól. Az állami televízióban tett nyilatkozatában a dél-amerikai ország államfője azt az állítást is visszautasította, hogy a cég egy évtizeddel ezelőtt tanácsadóként alkalmazta volna.

 
A CIA Posada Carriles Kuba elleni terveit terrorizmusnak tartotta
2017. november 15. szerda, 22:15

Az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynöksége (CIA) terrorcselekményeknek tartotta a bevallottan bűnöző és terrorista Luis Posada Carriles terveit, és bizonyítéka volta rá, hogy Carrilesnek köze volt egy kubai utasszállító repülőgép felrobbantásához, írta meg ma az amerikai sajtó.

 
A bolíviai bíróság kiállt Evo Morales vitatott kokatörvénye mellett
2017. november 13. hétfő, 22:23

Evo Morales bolíviai elnök üdvözölte országa legfelsőbb bíróságának döntését, amely szerint nem alkotmányellenes az a vitatott kokatörvény, ami fellendítheti a növény legális termesztését.

 
Evo Morales: Latin-Amerika már nem jenki gyarmat többé
2017. november 12. vasárnap, 21:24

Evo Morales bolíviai elnök szombaton bírálta az Egyesült Államok legújabb szankcióit Venezuela ellen, és kijelentette, hogy azok Latin-Amerika destabilizálására tett kísérletek.

 
Az Európai Unió leveszi a FARC-ot a terrorista szervezetek listájáról
2017. november 12. vasárnap, 09:27

Az Európai Unió külügyminiszterei az Európa Tanács hétfői brüsszeli ülésén leveszik a kolumbiai FARC-EP-t a terrorista szervezetek listájáról.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 223

logo