• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek
Egy pillantás a brazil közösségimédia-kiborgok világába
2017. december 16. szombat, 23:09

„Korábban kora reggeltől kezdve egész napokat töltöttem a számítógép előtt” ­– mondja a délkelet-brazíliai Vitoria városából származó 21 éves Pedro. „Képeket posztoltam, írtam a napjaimról, embereket jelöltem be. Elmondtam a véleményemet egyes politikusokról, különösen akkor, amikor a jelöltek vitáztak a tévében.”

 
Elutasították a fellebbezést a salvadori gyerekhalál ügyében
2017. december 15. péntek, 20:44

El Salvador-i bírák elutasították a fellebbezést Teodora Vásquez ügyében, akit harminc év börtönre ítéltek az ország szigorú abortusztörvényei alapján.

 
Kuba és Bolívia költi a legtöbbet oktatásra Latin-Amerikában
2017. december 15. péntek, 20:30

Kuba és Bolívia vezeti azon latin-amerikai országok sorát, amelyek a GDP-jük legnagyobb részét fordítják az oktatásra.

 
Felülvizsgálják a vitatott csecsemőgyilkossági ügyet El Salvadorban
2017. december 13. szerda, 23:08

El Salvador-i bírók döntést készülnek hozni arról, hogy szabadon bocsátják-e azt a nőt, akit gyilkosságért ítéltek el, miután csecsemőjét holtan találták.

 
Jeruzsálem Palesztina, üzenték a chilei tüntetők Trumpnak
2017. december 13. szerda, 21:29

Körülbelül kétezer ember tüntetett az Egyesült Államok chilei nagykövetségénél hétfőn. Donald Trump amerikai elnök azon döntése ellen tiltakoztak, hogy Jeruzsálemet Izrael fővárosának ismerte el.

 
„Földreform és szocializmus – kéz a kézben”
2017. december 12. kedd, 10:39

Véget nem érő harc: A brazil Földnélküliek Mozgalma a termőföldek újrafelosztásáért küzd. Matthias István Köhler beszélgetése Marie Alcione Manthay-jal.

 
Bolívia afro királya egy régóta mellőzött csoportra hívta fel a figyelmet
2017. december 11. hétfő, 23:18

Dél-Amerika utolsó királya évszázadokra visszanyúló hagyományokkal büszkélkedhet. I. Julio koronáját és leopárdmintás palástját mégis ritkán teszi közszemlére a szerény vegyesboltban, amit feleségével, Angélica királynéval vezet Bolívia egy kis őserdei városában.

 
„Előrelépés”: Bolívia enyhíti az abortusz jogi szabályozását
2017. december 07. csütörtök, 23:25

Bolíviai parlamenti képviselők a vallásos jobboldal heves tiltakozása ellenére tovább enyhítették az ország abortusztörvényeit.

 
Michelle Bachelet környezetvédelmi díjat kapott az ENSZ-től
2017. december 07. csütörtök, 23:18

Michelle Bachelet chilei elnök első latin-amerikai államfőként megkapta az ENSZ tekintélyes „A Föld Bajnoka” díját. A kitüntetés, amelyet a világszervezet kedden adott át, és amivel olyan személyeket vagy szervezeteket ismer el, akik a környezet megóvásának elősegítésén dolgoznak, az ENSZ legnagyobb környezetvédelmi elismerése.

 
Negyven év után találkozhatott igazi rokonaival a csecsemőként elrabolt argentin nő
2017. december 06. szerda, 23:58

A Plaza de Mayo Nagymamái emberi jogi szervezet erőfeszítéseinek köszönhetően egy újabb újszülöttként az anyjától elrabolt nő találkozhatott végre igazi rokonaival. A negyvenéves Adriana, aki nem szerette volna elárulni a vezetéknevét, személyazonosságára egy önként vállalt DNS-teszt után derült fény.

 
Hatalmas kokainszállítmányt találtak egy hajórakomány banán között
2017. december 06. szerda, 22:24

Közel hat tonna kokaint találtak banánok közé rejtve egy hajó fedélzetén a dél-spanyolországi Algecirasban. A rendőrség és a vámhatóság által lefoglalt kábítószer két évtized óta a legnagyobb kokainszállítmány, amit Európában elfogtak. Az elkobzott drog becsült értéke 249 millió dollár.

 
A rendőrség megtagadta az engedelmességet a hondurasi kormánynak
2017. december 05. kedd, 23:13

A hondurasi rendőrség bejelentette, hogy meg fogja tagadni a hivatalban lévő elnök, Juan Orlando Hernández kormánya által kiadott parancsok teljesítését, és a laktanyákban marad, amíg a november 26-i vitatott elnökválasztások után kialakult politikai válság nem oldódik meg.

 
Avokádórendőrség védi Mexikó zöld aranyát
2017. december 04. hétfő, 22:55

Tancítaro tipikus mexikói város benyomását kelti: Van egy központi tere egy színpaddal és egy kis templommal. Érkezésemkor egy temetési szertartás keretében egy mariachi zenekar játszik éppen a tancítarói lakosoknak.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 221

logo