• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek
A chavisták huszonhárom államból tizenhetet megnyertek a venezuelai regionális választásokon, az ellenzék csalást kiált
2017. október 16. hétfő, 11:30

Nicolás Maduro elnök Venezuelai Egyesült Szocialista Pártja (PSUV) nyert tizenhetet a huszonhárom államból a vasárnapi venezuelai regionális választásokon, erősítette meg a Nemzeti Választási Tanács (CNE).

 
A Guantánamói-öbölben vagyok. Az Egyesült Államok kormánya halálra éheztet
2017. október 16. hétfő, 08:44

Huszonhárom napja nem volt étel a gyomromban. Szeptember 20-án kijelentették, hogy nem táplálnak tovább bennünket. Úgy döntöttek, hogy inkább elsorvasztanak bennünket, és hagynak meghalni.

 
Castro háza: Szociálismunka-leckék Kubából
2017. október 15. vasárnap, 22:59

A Casa del Abuelo egy rózsaszínűre és kékeszöldre festett házakkal teli utcában áll, amely egykoron gazdag gyarmati tisztviselők otthona volt. Most egy közösségi központ működik ott, ami ingyenes napközbeni szolgáltatásokat biztosít a környék idős lakóinak.

 
Guatemalában fogták el a MS-13 banda vezetőjét
2017. október 15. vasárnap, 21:56

A guatemalai rendőrség őrizetbe vette a hírhedt Mara Salvatrucha (MS-13) utcai banda vezetőjét. A Twitteren azt írták, hogy Ángel Gabriel Reyes Marroquínra, vagyis Blancóra a fővárostól ötven kilométerre nyugatra fekvő Chimaltenango városában bukkantak rá.

 
A tíz legrosszabb ország a lánygyermekek oktatása szempontjából (és a latin-amerikai ország, amelyik a legjobb ebben a világon)
2017. október 14. szombat, 23:42

A legfejlettebb országokban az iskolákkal kapcsolatos viták egyre kevésbé az alapvető szükségletekről szólnak, hanem inkább már arról, hogy melyik tantárgyaknak kellene nagyobb hangsúlyt adni, mely diákoknak van szükségük extra segítségre vagy mire kellene többet költeni.

 
Paraguayban betiltották az úgynevezett „genderideológiát” az állami iskolákban
2017. október 14. szombat, 15:33

A paraguayi oktatási minisztérium megtiltotta az állami intézményeknek, hogy bármilyen olyan oktatási anyagot használjanak, amelyek a diákokat a nemek közötti egyenlőségre tanítják, amit a minisztérium „genderelméletnek” vagy „genderideológiának” nevezett.

 
Chile több mint hatvan szíriai menekültet fogad be
2017. október 13. péntek, 19:26

Chile is csatlakozott azokhoz a latin-amerikai országokhoz, amelyek menedéket nyújtanak a polgárháború elől elmenekülő szíriai családoknak.

 
Másodszorra is bíróság elé áll a népirtással vádolt egykori guatemalai diktátor
2017. október 13. péntek, 09:03

Efraín Ríos Montt népirtás vádjával pénteken újra bíróság elé áll, jelentette be az áldozatok egyik ügyvédje. Ez már a második próbálkozás lesz Ríos Montt elítélésére, akit azzal vádolnak, hogy a hosszú ideig tartó polgárháború során maja indiánok lemészárlására adott parancsot.

 
Ne mondjuk többet, hogy Kolumbusz „felfedezte” az amerikai kontinenst, mert ez semmibe veszi az őslakosok történelmét
2017. október 12. csütörtök, 12:30

Valamivel több mint száz évvel ezelőtt Peruban a Yale Egyetem egy magas történész professzora elindult a Cusco északnyugati részén lévő völgyben felállított táborából, átkelt egy köderdőn, és egy közel 2.500 méterrel a tengerszint felett húzódó hegygerincre jutott. Ott, magasan a zúgó Urubamba folyó fölött egy ősi kőből épült fellegvárra bukkant; faragott teraszos templomokra és sírokra, gránitépületekre és csiszolt falakra, amelyeket az évszázadok alatt benőttek az indák és a növényzet.

 
A FARC-ot hivatalosan is nyilvántartásba vették politikai pártként
2017. október 11. szerda, 22:27

A Közösség Kolumbiai Alternatív Forradalmi Ereje (FARC) vezetői bejelentették, hogy a Nemzeti Választási Tanács hivatalosan is nyilvántartásba vette a szervezetet, mint törvényes politikai pártot, ami részt vehet a választásokon.

 
Nő az éhezés és az elhízás Latin-Amerikában
2017. október 11. szerda, 21:55

Növekszik az éhezés hat latin-amerikai országban, és mintegy 42,5 millió ember szenved hiányt élelmiszerekben, derül ki az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) és a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet (PAHO) szerdán nyilvánosságra hozott jelentéséből.

 
Vizsgálat indult a kilenc meggyilkolt kolumbiai földműves ügyében
2017. október 10. kedd, 22:13

A múlt heti kolumbiai földművesek ellen elkövetett mészárlás hat áldozatát azonosították szombaton a miután hivatalos nyomozást indítottak az ügy felderítésére.

 
Che nyomdokain
2017. október 10. kedd, 21:52

Az argentin származású Ernesto „Che” Guevara utolsó naplóbejegyzése 1967. október 8-án született. Ez áll benne: „Hajnali kettőkor ledőltünk aludni, mert semmi értelmét nem láttuk, hogy tovább küszködjünk… Chino [a gerillacsapat egyik tagja] jóformán képtelen az éjjeli menetelésre.”

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 216

logo