• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Magunkról Rólunk A főszerkesztő bemutatkozása
A főszerkesztő bemutatkozása
2016. szeptember 27. kedd, 08:56

Kupi László vagyok, 1984-ben születtem Kerepestarcsán. A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem magyar-kommunikáció szakon. Jelenleg középiskolai magyartanárként és szociális munkásként dolgozom, közben pedig a Latin-Amerika szakreferens elnevezésű posztgraduális képzést végzem a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Tizenhárom éve foglalkozom Latin-Amerikával, ebből az utóbbi négy évben napi szinten. 2012 júniusában vettem át a Latin-Amerika Társaság ügyvivői posztját és ezzel együtt én lettem a latin-amerika.hu főszerkesztője is.

Honlapon főleg fordításokat közlünk változatos Latin-Amerikával kapcsolatos témákban. Fő érdeklődési körünk a társadalmi folyamatok, de rendszeresen jelentetünk meg környezetvédelmi, kulturális témájú cikkeket is. Átlagosan napi kettő, évente körülbelül hétszáz cikket teszünk fel. A cikkek többségét én fordítom, illetve koordinálom a többi fordító munkáját, és átnézem, szerkesztem és lektorálom a beérkező cikkeket. Jelenleg több mint négyezer cikk érhető el a honlapunkon, amely több egyetemi kurzus ajánlottolvasmány-listáján is szerepel.

Ezen munka során elég sok ismeretre tettem szert Latin-Amerika számos országával kapcsolatban, és naprakésznek érzem magam a kontinens aktuális eseményeit illetően.

A honlappal kapcsolatos munkák mellett rendszeresen szervezek különféle Latin-Amerikával kapcsolatos rendezvényeket, és az egyik főszervezője voltam a 2013-ban és 2014-ben megrendezett háromnapos Szüreti és Kulturális Kalandozások Latin-Amerikában című rendezvénysorozatnak.

2012 őszén előadást tartottam a Pécsi Orvostudományi Egyetemen a kubai orvosok külföldi misszióiról, illetve 2014-ben hasonló témában előadtam a LatinEast konferencián a Corvinus Egyetemen.

Jó kapcsolatot ápolok Kuba és Venezuela magyarországi nagykövetségeivel, az előbbivel 2003, az utóbbival 2006 óta.

Négyszer jártam Latin-Amerikában, 2003-ban Kubában, 2007-ben Mexikóban és Venezuelában, 2013-ban pedig Ecuadorban.

A Latin-Amerika Társasággal és annak honlapjával a célunk az, hogy kiegészítsük és árnyaljuk a hivatalos magyar sajtóban megjelenő híreket Latin-Amerikáról, illetve olyan dolgokról is beszámoljunk, amelyek enélkül esetleg kimaradnának a magyar nyelvű híradásokból.

Elérhetőségek:

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefon: 06-20-362-2872

Facebook: https://www.facebook.com/laszlo.kupi.9

Sajtómegjelenések:

2013. március 28.

M1 - Ma reggel: A Szüreti és Kulturális Kalandozások Latin-Amerikában rendezvénysorozat

Megnézhető itt.

2014. szeptember 22.

Tilos Rádió: A Chevron-ügy, Ecuador

Meghallgatható itt.

2016. július 26.

RTL Klub - Fókusz: A venezuelai válság

Megnézhető itt.

2016. augusztus 3.

24.hu: Brazília és a riói olimpia

Elolvasható itt.

2016. szeptember 2.

M1 - Summa: A venezuelai válság

Megnézhető itt.

 

logo