• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Magunkról
Szolidaritási nyilatkozat Kubával és Venezuelával
2016. október 17. hétfő, 18:38

Az alábbiakban azt a szolidaritási nyilatkozatot olvashatjátok, amelyet az október 14-i szolidaritási est hazai és nemzetközi részvevői elfogadtak, és aláírásukkal támogattak.

 
Az Európai Baloldali Párt szolidaritását fejezte ki Kubával és Venezuelával Budapesten
2016. október 17. hétfő, 18:30

Október 14-én, pénteken a Venezuelai Bolivári Köztársaság budapesti Nagykövetségén az Hugo Chávez Főparancsnok Teremben egy a kubai és venezuelai forradalommal szolidáris európai találkozóra került sor az Európai Baloldali Párt kezdeményezésére, a Magyarországi Munkáspárt 2006, a Latin-Amerika Társaság és Venezuela illetve Kuba nagykövetségének együttműködésében.

 
A főszerkesztő bemutatkozása
2016. szeptember 27. kedd, 08:56

Kupi László vagyok, 1984-ben születtem Kerepestarcsán. A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem magyar-kommunikáció szakon. Jelenleg középiskolai magyartanárként és szociális munkásként dolgozom, közben pedig a Latin-Amerika szakreferens elnevezésű posztgraduális képzést végzem a Károli Gáspár Református Egyetemen.

 
A Latin-Amerika Társaság nyilatkozata a Kubát sújtó blokád ellen
2016. szeptember 26. hétfő, 13:25

Mi, a Latin-Amerika Társaság tagjai, csalódottan tapasztaljuk, hogy az Egyesült Államok és Kuba kapcsolatainak 2014 végén bejelentett rendezése, és az azóta bekövetkezett előrelépések (a nagykövetségek nyitása, számos korlátozás enyhítése vagy feloldása, Barack Obama márciusi kubai látogatása) ellenére az Egyesült Államok Kuba elleni gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi blokádja továbbra is érvényben van, sőt azt a napokban meg is hosszabbították, így egy évig biztosan érvényben is marad.

 
Nyilatkozat
2014. február 20. csütörtök, 16:12

Kupi László, a Latin-Amerika Társaság ügyvivője ma egy nyilatkozatot adott át Raúl José Betancourt Seeland venezuelai nagykövetnek, amelyben a Latin-Amerika Társaság szolidaritását fejezi ki Venezuela forradalmi kormányával, és elítéli az elmúlt napokban Venezuelában tapasztalt utcai erőszakot. A nyilatkozat szövegét az alábbiakban olvashatjátok.

 


logo